Läckta bilder på LG:s nästa flaggskepp

Bilder på LG:s kommande flaggskepp G6 har läckt ut via en koreansk webbplats.

Samma dag som Samsung presenterar vad som tros vara nästa Galaxy S-platta ska LG hålla ett event i Barcelona, en dag innan mobilmässan MWC går av stapeln. #LG förväntas då presentera sitt nya mobil-flaggskepp LG G6.

Det som hittills är känt om mobilen är att den inte kommer ha stöd för modulära tillbehör som föregångaren G5 hade. Troligtvis kommer G6 ha en 5,7 tums skärm med aspektration 18:9 istället för den mer vanliga ration 16:9. Det ryktas även att mobilens framsida till 90 procent ska täckas av skärmen och att den ska ha en smal metallram.

Förra månaden publicerade The Verge bilder på överdelen av framsidan av G6. Nu publicerar Underkg läckta bilder på LG:s kommande mobil. Av bilderna att döma så består en stor del av framsidan av en bildskärm. Mobilen omsluts av en tunn metallram och har en baksida i borstad metall. Baksidan verkar vara lätt välvd och är utrustad med två kameror som är horisontellt placerade i relation till varandra samt en fingeravtrycksläsare.

Skriven av Amanda Reventlid

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.