Youtube för IOS uppdaterad

Youtube-appen för IOS har uppdaterats, så den nu fungerar bättre med en Chromecast.

Om du hör till skaran som har en Iphone eller Ipad och en #Chromecast har livet just blivit lite lättare. Den första februari rullade #Youtube i tysthet ut en ny version (12.03) av sin app till IOS, rapporterar 9to5 Mac. Uppdateringen innebär förbättrade funktioner för de som använder Chromecast, bland annat går det nu att använda videofunktionerna utan att låsa upp skärmen när du spelar upp innehåll genom mobilen på Chromecast, smarta TV-apparater, konsoler eller dylikt.

Du slipper alltså låsa upp skärmen varje gång du vill ändra volymen, spela, pausa, trycka nästa eller föregående. Dessa funktioner syns även i kontrollcenter och de kommer synas i Apple Watch.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.