Facebook hittar vänner i närheten

Facebook har fått en ny funktion som hjälper till att hålla koll på var ens vänner befinner sig.

Funktionen har börjat rulla ut till både IOS och Android. Funktionen ligger längst ner i menyraden och går att slå på eller stänga av. Om funktionen slås på kommer #Facebook kontinuerligt hämta platsinformation även när appen inte används.

Dels syns en lista på Facebook-vännner som är i närheten, dessa människor kan du välja att vinka till, på många sätt likt funktionen där det går att puffa sina vännner på Facebook. Utöver att se vilka som befinner i närheten finns det kategorier som ”vännner som reser” samt ”i närheten av ….” och ”någon annanstans”.

Även vänner som inte aktiverat funktionen dyker upp på listan om de checkat in på ett ställe nyligen, så även om du väljer att inte aktivera funktionen själv kommer ändå andra lättare kunna ha uppsikt över var du befunnit dig.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.