Facebook hittar vänner i närheten

Facebook har fått en ny funktion som hjälper till att hålla koll på var ens vänner befinner sig.

Funktionen har börjat rulla ut till både IOS och Android. Funktionen ligger längst ner i menyraden och går att slå på eller stänga av. Om funktionen slås på kommer #Facebook kontinuerligt hämta platsinformation även när appen inte används.

Dels syns en lista på Facebook-vännner som är i närheten, dessa människor kan du välja att vinka till, på många sätt likt funktionen där det går att puffa sina vännner på Facebook. Utöver att se vilka som befinner i närheten finns det kategorier som ”vännner som reser” samt ”i närheten av ….” och ”någon annanstans”.

Även vänner som inte aktiverat funktionen dyker upp på listan om de checkat in på ett ställe nyligen, så även om du väljer att inte aktivera funktionen själv kommer ändå andra lättare kunna ha uppsikt över var du befunnit dig.

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?