Facebook hittar vänner i närheten

Facebook har fått en ny funktion som hjälper till att hålla koll på var ens vänner befinner sig.

Funktionen har börjat rulla ut till både IOS och Android. Funktionen ligger längst ner i menyraden och går att slå på eller stänga av. Om funktionen slås på kommer #Facebook kontinuerligt hämta platsinformation även när appen inte används.

Dels syns en lista på Facebook-vännner som är i närheten, dessa människor kan du välja att vinka till, på många sätt likt funktionen där det går att puffa sina vännner på Facebook. Utöver att se vilka som befinner i närheten finns det kategorier som ”vännner som reser” samt ”i närheten av ….” och ”någon annanstans”.

Även vänner som inte aktiverat funktionen dyker upp på listan om de checkat in på ett ställe nyligen, så även om du väljer att inte aktivera funktionen själv kommer ändå andra lättare kunna ha uppsikt över var du befunnit dig.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.