Facebook hittar vänner i närheten

Facebook har fått en ny funktion som hjälper till att hålla koll på var ens vänner befinner sig.

Funktionen har börjat rulla ut till både IOS och Android. Funktionen ligger längst ner i menyraden och går att slå på eller stänga av. Om funktionen slås på kommer #Facebook kontinuerligt hämta platsinformation även när appen inte används.

Dels syns en lista på Facebook-vännner som är i närheten, dessa människor kan du välja att vinka till, på många sätt likt funktionen där det går att puffa sina vännner på Facebook. Utöver att se vilka som befinner i närheten finns det kategorier som ”vännner som reser” samt ”i närheten av ….” och ”någon annanstans”.

Även vänner som inte aktiverat funktionen dyker upp på listan om de checkat in på ett ställe nyligen, så även om du väljer att inte aktivera funktionen själv kommer ändå andra lättare kunna ha uppsikt över var du befunnit dig.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.