Apple ska producera Iphone i Indien

Apple kommer flyttar delar av sin Iphone-produktion till Indien i slutet av april i år.

Apple kommer börja producera Iphone-mobiler i Indien med start i slutet av april uppger den indiske politikern Priyank Kharge till Bloomberg. Telefonerna kommer börja produceras i Bengaluru som är huvudstaden i delstaten Karnataka.

#Apple har länge haft siktet inställt på den asiatiska marknaden. De startade ett appcenter i Bengaluru och ett utvecklingscenter utanför Hyderabad förra året och Tim Cook har besökt Indien för att diskutera möjligheterna kring att öppna en fysisk butik i landet. Att flytta delar av produktionen till Indien är ett sätt för Apple att växa på den indiska marknaden.

Apples ryktas samarbeta med den taiwanesiska kontraktstillverkaren Wistron för produktionen i Indinen. För många i Indien är Apples priser för höga och än så länge har Apple bara en liten del av dem indiska marknaden trots att de sålde 2,5 miljoner Iphone-enheter i Indien under 2016.

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.