Apple ska producera Iphone i Indien

Apple kommer flyttar delar av sin Iphone-produktion till Indien i slutet av april i år.

Apple kommer börja producera Iphone-mobiler i Indien med start i slutet av april uppger den indiske politikern Priyank Kharge till Bloomberg. Telefonerna kommer börja produceras i Bengaluru som är huvudstaden i delstaten Karnataka.

#Apple har länge haft siktet inställt på den asiatiska marknaden. De startade ett appcenter i Bengaluru och ett utvecklingscenter utanför Hyderabad förra året och Tim Cook har besökt Indien för att diskutera möjligheterna kring att öppna en fysisk butik i landet. Att flytta delar av produktionen till Indien är ett sätt för Apple att växa på den indiska marknaden.

Apples ryktas samarbeta med den taiwanesiska kontraktstillverkaren Wistron för produktionen i Indinen. För många i Indien är Apples priser för höga och än så länge har Apple bara en liten del av dem indiska marknaden trots att de sålde 2,5 miljoner Iphone-enheter i Indien under 2016.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.