Apple ska producera Iphone i Indien

Apple kommer flyttar delar av sin Iphone-produktion till Indien i slutet av april i år.

Apple kommer börja producera Iphone-mobiler i Indien med start i slutet av april uppger den indiske politikern Priyank Kharge till Bloomberg. Telefonerna kommer börja produceras i Bengaluru som är huvudstaden i delstaten Karnataka.

#Apple har länge haft siktet inställt på den asiatiska marknaden. De startade ett appcenter i Bengaluru och ett utvecklingscenter utanför Hyderabad förra året och Tim Cook har besökt Indien för att diskutera möjligheterna kring att öppna en fysisk butik i landet. Att flytta delar av produktionen till Indien är ett sätt för Apple att växa på den indiska marknaden.

Apples ryktas samarbeta med den taiwanesiska kontraktstillverkaren Wistron för produktionen i Indinen. För många i Indien är Apples priser för höga och än så länge har Apple bara en liten del av dem indiska marknaden trots att de sålde 2,5 miljoner Iphone-enheter i Indien under 2016.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.