Apple ska producera Iphone i Indien

Apple kommer flyttar delar av sin Iphone-produktion till Indien i slutet av april i år.

Apple kommer börja producera Iphone-mobiler i Indien med start i slutet av april uppger den indiske politikern Priyank Kharge till Bloomberg. Telefonerna kommer börja produceras i Bengaluru som är huvudstaden i delstaten Karnataka.

#Apple har länge haft siktet inställt på den asiatiska marknaden. De startade ett appcenter i Bengaluru och ett utvecklingscenter utanför Hyderabad förra året och Tim Cook har besökt Indien för att diskutera möjligheterna kring att öppna en fysisk butik i landet. Att flytta delar av produktionen till Indien är ett sätt för Apple att växa på den indiska marknaden.

Apples ryktas samarbeta med den taiwanesiska kontraktstillverkaren Wistron för produktionen i Indinen. För många i Indien är Apples priser för höga och än så länge har Apple bara en liten del av dem indiska marknaden trots att de sålde 2,5 miljoner Iphone-enheter i Indien under 2016.

Nu finns Googles Kalender att ladda ner till Ipad. Appen är optimerad för den större arbetsytan men liknar på många sätt Iphone-versionen.

Ny statistik från analysföretaget Verto visar att Apple Music är tjänsten med flest unika lyssnare under februari, medan Youtube Music har högst andel engagerade användare.

Fulkultur är tillbaka, och nu handlar det om hemska monster och farliga bestar. Eller kanske missförstådda och annorlunda individer?

Med basstationen Connect Home vill Samsung ge kontroll över det smarta hemmet, även för den som inte är hemma.

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Under sitt Unpacked-event presenterar Samsung en ny version av kameran Gear 360, med 4K-upplösning och livesändning.