Apple ska producera Iphone i Indien

Apple kommer flyttar delar av sin Iphone-produktion till Indien i slutet av april i år.

Apple kommer börja producera Iphone-mobiler i Indien med start i slutet av april uppger den indiske politikern Priyank Kharge till Bloomberg. Telefonerna kommer börja produceras i Bengaluru som är huvudstaden i delstaten Karnataka.

#Apple har länge haft siktet inställt på den asiatiska marknaden. De startade ett appcenter i Bengaluru och ett utvecklingscenter utanför Hyderabad förra året och Tim Cook har besökt Indien för att diskutera möjligheterna kring att öppna en fysisk butik i landet. Att flytta delar av produktionen till Indien är ett sätt för Apple att växa på den indiska marknaden.

Apples ryktas samarbeta med den taiwanesiska kontraktstillverkaren Wistron för produktionen i Indinen. För många i Indien är Apples priser för höga och än så länge har Apple bara en liten del av dem indiska marknaden trots att de sålde 2,5 miljoner Iphone-enheter i Indien under 2016.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.