Chrome får stöd för QR-koder i IOS

Google Chrome har uppdaterats för IOS, och numera har appen stöd för QR-koder. Även flikhanteringen för Ipad har förbättrats.

Igår uppdaterades webbläsaren #Google Chrome för #IOS, rapporterar Mashable. Den nya versionen, 56.0.2924.79, har fått stöd för att läsa QR-koder eller streckkoder. Den nya funktionen går att komma åt genom att trycka på appens logga med 3D Touch eller genom att söka efter ”QR” i Spotlight.

QR står för Quick Response och det är en typ av rutkod som utvecklades av det japanska företaget Denso i mitten av 1990-talet. QR-koderna har fått stort genomslag i delar av Asien. QR-koden kan innehålla en stor mängd olika information; adresser till både avsändare och mottagare, kontaktuppgifter, webbplatser med mera, och mobilappar som Paytm och Mobikwik i Indien anänvder QR-koder för att genomföra transaktioner.

Uppdateringen innebär också att Google har förbättrat flikbytesfunktionen på Ipad för att göra flikar du öppnat mer lättillgängliga.

Kommentarer
1 svar

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.