Chrome får stöd för QR-koder i IOS

Google Chrome har uppdaterats för IOS, och numera har appen stöd för QR-koder. Även flikhanteringen för Ipad har förbättrats.

Igår uppdaterades webbläsaren #Google Chrome för #IOS, rapporterar Mashable. Den nya versionen, 56.0.2924.79, har fått stöd för att läsa QR-koder eller streckkoder. Den nya funktionen går att komma åt genom att trycka på appens logga med 3D Touch eller genom att söka efter ”QR” i Spotlight.

QR står för Quick Response och det är en typ av rutkod som utvecklades av det japanska företaget Denso i mitten av 1990-talet. QR-koderna har fått stort genomslag i delar av Asien. QR-koden kan innehålla en stor mängd olika information; adresser till både avsändare och mottagare, kontaktuppgifter, webbplatser med mera, och mobilappar som Paytm och Mobikwik i Indien anänvder QR-koder för att genomföra transaktioner.

Uppdateringen innebär också att Google har förbättrat flikbytesfunktionen på Ipad för att göra flikar du öppnat mer lättillgängliga.

Kommentarer
1 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?