Chrome får stöd för QR-koder i IOS

Google Chrome har uppdaterats för IOS, och numera har appen stöd för QR-koder. Även flikhanteringen för Ipad har förbättrats.

Igår uppdaterades webbläsaren #Google Chrome för #IOS, rapporterar Mashable. Den nya versionen, 56.0.2924.79, har fått stöd för att läsa QR-koder eller streckkoder. Den nya funktionen går att komma åt genom att trycka på appens logga med 3D Touch eller genom att söka efter ”QR” i Spotlight.

QR står för Quick Response och det är en typ av rutkod som utvecklades av det japanska företaget Denso i mitten av 1990-talet. QR-koderna har fått stort genomslag i delar av Asien. QR-koden kan innehålla en stor mängd olika information; adresser till både avsändare och mottagare, kontaktuppgifter, webbplatser med mera, och mobilappar som Paytm och Mobikwik i Indien anänvder QR-koder för att genomföra transaktioner.

Uppdateringen innebär också att Google har förbättrat flikbytesfunktionen på Ipad för att göra flikar du öppnat mer lättillgängliga.

Kommentarer
1 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.