Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple kompletterar Mac med ARM-processor

En separat ARM-baserad processor i Mac skulle kunna avlasta Intel-processorn och spara ström. Enligt uppgifter kan detta bli verklighet redan i år.

Ända sedan #Apple började designa sina egna ARM-baserade processorer för Iphone och Ipad har det gått olika rykten om att företaget planerar att även bygga Mac-datorer med ARM-arkitektur. Sedan 2006 har Mac använt processorer X86-baserade processorer från Intel.

Nu kommer uppgifter om att ARM-arkitekturen kan vara på väg till Mac, men som komplement till huvudprocessorn snarare än som ersättare. Enligt Bloomberg utvecklar Apple ett chip som ska kunna avlasta Intel-processorn vid enklare uppgifter.

Genom funktionen Power Nap kan Mac-datorer idag utföra vissa uppgifter när datorn är i vila, som till exempel ladda hem e-post, uppdatera appar och synkronisera data. Detta skulle en mer strömsnål ARM-processor kunna göra vilket skulle spara batteri.

Redan med höstens uppdaterade Macbook Pro hade Apple en separat processor i datorn för att hantera den nya Touch Bar-remsan. Denna hade ARM-arkitektur och byggde på T1-chippet i Apple Watch. Enligt rapporten skulle den nya processorn dock kunna göra ännu fler saker, så som att hantera lagring och trådlösa komponenter.

Det nya chippet kan göra entré redan i nästa version Mac-datorer senare detta år. Apple uppges trots detta inte ha några planer på att överge Intel som huvudleverantör av processorerna i Mac.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.