Apple går om Samsung som största telefontillverkare

Apple är världens största tillverkare av mobiltelefoner med arton procent av marknaden, och Samsung halkar ner till andraplatsen.

#Apple har länge dominerat mobilbranschen i fråga om intäkter. I november rapporterade 99mac att Apple håvade in hela 91 procent av marknadens vinst.

Efter gårdagens kvartalsrapport meddelade Apple att de sålt 78,3 miljoner Iphone-enheter under senaste kvartalet. Det innebär enligt Strategy Analytics att Apple nu är störst även vad gäller sålda enheter. #Samsung ramlar ner till en andraplats, bland annat på grund av återkallandet av den problemdrabbade Note 7. Samsung uppges av analysföretaget ha skeppat 77,5 miljoner mobiltelefoner under förra kvartalet.

Detta innebär att Apple står för 17,8 procent av mobilmarknaden, tätt följd av Samsung med 17,7 procent. Därefter följer Huawei med 10,2 procent under sista kvartalet 2016. Sett över hela året är dock fortfarande Samsung störst med 20,8 procent marknadsandel. Totalt växte mobilmarknaden med tre procent från 2015 till 2016 och det skeppades hela 1,49 miljarder telefoner under året.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.