Apple går om Samsung som största telefontillverkare

Apple är världens största tillverkare av mobiltelefoner med arton procent av marknaden, och Samsung halkar ner till andraplatsen.

#Apple har länge dominerat mobilbranschen i fråga om intäkter. I november rapporterade 99mac att Apple håvade in hela 91 procent av marknadens vinst.

Efter gårdagens kvartalsrapport meddelade Apple att de sålt 78,3 miljoner Iphone-enheter under senaste kvartalet. Det innebär enligt Strategy Analytics att Apple nu är störst även vad gäller sålda enheter. #Samsung ramlar ner till en andraplats, bland annat på grund av återkallandet av den problemdrabbade Note 7. Samsung uppges av analysföretaget ha skeppat 77,5 miljoner mobiltelefoner under förra kvartalet.

Detta innebär att Apple står för 17,8 procent av mobilmarknaden, tätt följd av Samsung med 17,7 procent. Därefter följer Huawei med 10,2 procent under sista kvartalet 2016. Sett över hela året är dock fortfarande Samsung störst med 20,8 procent marknadsandel. Totalt växte mobilmarknaden med tre procent från 2015 till 2016 och det skeppades hela 1,49 miljarder telefoner under året.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.