Huawei anställer Mac från ”Get a Mac”-reklamen

Justin Long är känd från Apples Mac-reklamfilmer, men har nu rekryterats av Huawei för att göra mer reklam.

Skådespelaren Justin Long var under början av 2000-talet med i Apples reklamkampanj för Mac-datorer. I filmerna spelade Long en Mac personifierad och Longs motspelare John Hodgeman var en PC. Reklamfilmerna var humoristiska och gick mer eller mindre ut på att driva med PC som aldrig riktigt hängde med eller var lika cool som Mac.

Nu har #Huawei anställt Justin Long i en kommande reklamkampanj för att sälja in det kinesiska företagets mobiler, rapporterar Apple Insider. Agenturen WPP Blast Radius har sagt att de medvetet sökte upp Justin Long för att han tidigare medverkat i Apples reklamer. Regissören Jessica Grizzle uppger att faktumet att Justin tidigare medverkat i Apples reklamfilmer var avgörande när de kontaktade honom.

Den sextio sekunder långa reklamfilmen heter ”The Interview” där skådespelaren Long är på en intervju hos Huaweis mobil Mate 9 för att regissera företagets reklamfilmer. Medan Long försöker imponera på mobilen kommunicerar den via emoji-symboler, foton och video.

För de som blir sugna på att minnas #Apples reklamkampanj finns alla reklamsnuttar som sändes samlade i videon nedan.

Amanda, Ida och Andreas snackar program som dött och återuppstått, hur många Iphone-event det egentligen ska vara i höst och hur gärna eller ogärna vi vill att företag säljer kartdata över våra hem.

Det är nu 30 år sedan som Rick Astley släppte sin dunderhit Never Gonna Give You Up som senare kom att bli ett stort internetfenomen.

I framtiden kan det vara möjligt att använda Samsung Pay på andra enheter än Samsung-telefoner.

Nu är dagen är kommen. Apple har plockat bort Ipod Nano och Ipod Shuffle från sina sajter runt om i världen. Ipod Touch är ensam kvar med ny lagring och nytt pris.

Hur mycket kan du egentligen om röstassistenterna som finns i mobilen, hemmet och på vita duken? Testa här!

En miljard användare använder nu Whatsapp varje dag. Bara förra året var det en miljard aktiva användare per månad.