Huawei anställer Mac från ”Get a Mac”-reklamen

Justin Long är känd från Apples Mac-reklamfilmer, men har nu rekryterats av Huawei för att göra mer reklam.

Skådespelaren Justin Long var under början av 2000-talet med i Apples reklamkampanj för Mac-datorer. I filmerna spelade Long en Mac personifierad och Longs motspelare John Hodgeman var en PC. Reklamfilmerna var humoristiska och gick mer eller mindre ut på att driva med PC som aldrig riktigt hängde med eller var lika cool som Mac.

Nu har #Huawei anställt Justin Long i en kommande reklamkampanj för att sälja in det kinesiska företagets mobiler, rapporterar Apple Insider. Agenturen WPP Blast Radius har sagt att de medvetet sökte upp Justin Long för att han tidigare medverkat i Apples reklamer. Regissören Jessica Grizzle uppger att faktumet att Justin tidigare medverkat i Apples reklamfilmer var avgörande när de kontaktade honom.

Den sextio sekunder långa reklamfilmen heter ”The Interview” där skådespelaren Long är på en intervju hos Huaweis mobil Mate 9 för att regissera företagets reklamfilmer. Medan Long försöker imponera på mobilen kommunicerar den via emoji-symboler, foton och video.

För de som blir sugna på att minnas #Apples reklamkampanj finns alla reklamsnuttar som sändes samlade i videon nedan.

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.