Huawei anställer Mac från ”Get a Mac”-reklamen

Justin Long är känd från Apples Mac-reklamfilmer, men har nu rekryterats av Huawei för att göra mer reklam.

Skådespelaren Justin Long var under början av 2000-talet med i Apples reklamkampanj för Mac-datorer. I filmerna spelade Long en Mac personifierad och Longs motspelare John Hodgeman var en PC. Reklamfilmerna var humoristiska och gick mer eller mindre ut på att driva med PC som aldrig riktigt hängde med eller var lika cool som Mac.

Nu har #Huawei anställt Justin Long i en kommande reklamkampanj för att sälja in det kinesiska företagets mobiler, rapporterar Apple Insider. Agenturen WPP Blast Radius har sagt att de medvetet sökte upp Justin Long för att han tidigare medverkat i Apples reklamer. Regissören Jessica Grizzle uppger att faktumet att Justin tidigare medverkat i Apples reklamfilmer var avgörande när de kontaktade honom.

Den sextio sekunder långa reklamfilmen heter ”The Interview” där skådespelaren Long är på en intervju hos Huaweis mobil Mate 9 för att regissera företagets reklamfilmer. Medan Long försöker imponera på mobilen kommunicerar den via emoji-symboler, foton och video.

För de som blir sugna på att minnas #Apples reklamkampanj finns alla reklamsnuttar som sändes samlade i videon nedan.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.