Huawei anställer Mac från ”Get a Mac”-reklamen

Justin Long är känd från Apples Mac-reklamfilmer, men har nu rekryterats av Huawei för att göra mer reklam.

Skådespelaren Justin Long var under början av 2000-talet med i Apples reklamkampanj för Mac-datorer. I filmerna spelade Long en Mac personifierad och Longs motspelare John Hodgeman var en PC. Reklamfilmerna var humoristiska och gick mer eller mindre ut på att driva med PC som aldrig riktigt hängde med eller var lika cool som Mac.

Nu har #Huawei anställt Justin Long i en kommande reklamkampanj för att sälja in det kinesiska företagets mobiler, rapporterar Apple Insider. Agenturen WPP Blast Radius har sagt att de medvetet sökte upp Justin Long för att han tidigare medverkat i Apples reklamer. Regissören Jessica Grizzle uppger att faktumet att Justin tidigare medverkat i Apples reklamfilmer var avgörande när de kontaktade honom.

Den sextio sekunder långa reklamfilmen heter ”The Interview” där skådespelaren Long är på en intervju hos Huaweis mobil Mate 9 för att regissera företagets reklamfilmer. Medan Long försöker imponera på mobilen kommunicerar den via emoji-symboler, foton och video.

För de som blir sugna på att minnas #Apples reklamkampanj finns alla reklamsnuttar som sändes samlade i videon nedan.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.