Prince kommer till strömmande tjänster

Princes album som gavs ut under skivbolaget Warner Music Group kommer finnas tillgängliga på flera strömmande tjänster från och med 12 februari.

Det har inte alltid varit så lätt att hitta Princes musik eller filmklipp på internet. Ända sedan 2007 har Prince mer eller mindre legat i krig med internet. Då stämde han Youtube och Ebay för att hans upphovsrättsskyddade material fanns tillgängligt på sajterna. Efter ett tag tröttnade hans fans och skapade gruppen Prince Fans United.

Prince har under hela sin karriär varit mycket kritisk mot såväl digital försäljning som att finnas tillgänglig någonstans på internet. Fram till nu har Prince musik endast hittats på den strömmande tjänsten Tidal, men från och med 12 februari kommer samtliga Prince-album som gavs ut under skrivbolaget Warner Music Group kunna avnjutas på bland annat #Spotify, #Apple Music, #Google Play och #Deezer rapporterar 9to5 Mac.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.