Prince kommer till strömmande tjänster

Princes album som gavs ut under skivbolaget Warner Music Group kommer finnas tillgängliga på flera strömmande tjänster från och med 12 februari.

Det har inte alltid varit så lätt att hitta Princes musik eller filmklipp på internet. Ända sedan 2007 har Prince mer eller mindre legat i krig med internet. Då stämde han Youtube och Ebay för att hans upphovsrättsskyddade material fanns tillgängligt på sajterna. Efter ett tag tröttnade hans fans och skapade gruppen Prince Fans United.

Prince har under hela sin karriär varit mycket kritisk mot såväl digital försäljning som att finnas tillgänglig någonstans på internet. Fram till nu har Prince musik endast hittats på den strömmande tjänsten Tidal, men från och med 12 februari kommer samtliga Prince-album som gavs ut under skrivbolaget Warner Music Group kunna avnjutas på bland annat #Spotify, #Apple Music, #Google Play och #Deezer rapporterar 9to5 Mac.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.