Prince kommer till strömmande tjänster

Princes album som gavs ut under skivbolaget Warner Music Group kommer finnas tillgängliga på flera strömmande tjänster från och med 12 februari.

Det har inte alltid varit så lätt att hitta Princes musik eller filmklipp på internet. Ända sedan 2007 har Prince mer eller mindre legat i krig med internet. Då stämde han Youtube och Ebay för att hans upphovsrättsskyddade material fanns tillgängligt på sajterna. Efter ett tag tröttnade hans fans och skapade gruppen Prince Fans United.

Prince har under hela sin karriär varit mycket kritisk mot såväl digital försäljning som att finnas tillgänglig någonstans på internet. Fram till nu har Prince musik endast hittats på den strömmande tjänsten Tidal, men från och med 12 februari kommer samtliga Prince-album som gavs ut under skrivbolaget Warner Music Group kunna avnjutas på bland annat #Spotify, #Apple Music, #Google Play och #Deezer rapporterar 9to5 Mac.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.