Touch Bar förbjuds under prov i flera delstater

Datorer med Touch Bar-remsa förbjuds i tentasalar i flera amerikanska delstater eftersom de anses kunna hjälpa personer att fuska på proven.

Flertalet delstater i USA har förbjudit elever från att skriva tentor på #Macbook Pro-datorer med Touch Bar, rapporterar Engadget. Examsoft, som är en mjukvaruplattform för undervisning och genomförande av tentor, har gått ut och varnat för att datorer med #Touch Bar-remsa inte är säkra. När skrift matas in på datorn föreslår remsan ord som borde följa det ord som precis matats in. Denna funktion kan vara till fördel för personer som skriver tentan och klassas som fusk.

I delstater som California, Oklahoma, Massachusetts, West Virginia och Pennsylvania har modellen förbjudits helt från salstentor och skolor i North Carolina har blivit beordrade att hålla utkik efter modeller med Touch Bar-remsa och koppla bort remsan under tiden tentan genomförs.

I delstaterna där Macbook Pro-modellen är förbjuden behöver eleverna skriva tentan för hand om de försöker ta med sig en dator med Touch Bar-remsa till tentan.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.