Touch Bar förbjuds under prov i flera delstater

Datorer med Touch Bar-remsa förbjuds i tentasalar i flera amerikanska delstater eftersom de anses kunna hjälpa personer att fuska på proven.

Flertalet delstater i USA har förbjudit elever från att skriva tentor på #Macbook Pro-datorer med Touch Bar, rapporterar Engadget. Examsoft, som är en mjukvaruplattform för undervisning och genomförande av tentor, har gått ut och varnat för att datorer med #Touch Bar-remsa inte är säkra. När skrift matas in på datorn föreslår remsan ord som borde följa det ord som precis matats in. Denna funktion kan vara till fördel för personer som skriver tentan och klassas som fusk.

I delstater som California, Oklahoma, Massachusetts, West Virginia och Pennsylvania har modellen förbjudits helt från salstentor och skolor i North Carolina har blivit beordrade att hålla utkik efter modeller med Touch Bar-remsa och koppla bort remsan under tiden tentan genomförs.

I delstaterna där Macbook Pro-modellen är förbjuden behöver eleverna skriva tentan för hand om de försöker ta med sig en dator med Touch Bar-remsa till tentan.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.