Touch Bar förbjuds under prov i flera delstater

Datorer med Touch Bar-remsa förbjuds i tentasalar i flera amerikanska delstater eftersom de anses kunna hjälpa personer att fuska på proven.

Flertalet delstater i USA har förbjudit elever från att skriva tentor på #Macbook Pro-datorer med Touch Bar, rapporterar Engadget. Examsoft, som är en mjukvaruplattform för undervisning och genomförande av tentor, har gått ut och varnat för att datorer med #Touch Bar-remsa inte är säkra. När skrift matas in på datorn föreslår remsan ord som borde följa det ord som precis matats in. Denna funktion kan vara till fördel för personer som skriver tentan och klassas som fusk.

I delstater som California, Oklahoma, Massachusetts, West Virginia och Pennsylvania har modellen förbjudits helt från salstentor och skolor i North Carolina har blivit beordrade att hålla utkik efter modeller med Touch Bar-remsa och koppla bort remsan under tiden tentan genomförs.

I delstaterna där Macbook Pro-modellen är förbjuden behöver eleverna skriva tentan för hand om de försöker ta med sig en dator med Touch Bar-remsa till tentan.

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.