Razer köper mobiltillverkaren Nextbit

Razer köper mobiltillverkaren Nextbit, som slutar sälja sin molnanslutna mobiltelefon Robin men lovar framtida produkter.

För ett år sedan väckte mobiltillverkaren #Nextbit viss uppmärksamhet med sin telefon Robin, som erbjöd automatisk uppladdning till molnet. Systemet flyttar automatiskt filer från det lokala lagringsutrymmet på 32 gigabyte till molnet och tillbaka igen vid behov.

Nu meddelar Nextbit att de blivit uppköpta av tillbehörstillverkaren #Razer för en icke angiven summa. Köpet innebär att Robin-telefonen slutar säljas, men företaget utlovar support för befintliga telefoner i sex månader. Vad som därefter kommer att hända med molnlagringen är oklart.

Det är inte första gången Razer öppnar plånboken. Förra året köptes THX, som utvecklat kvalitetsmärkningen för ljud och bild med samma namn. 2015 köpte Razer också upp Ouya, som tillverkade en spelkonsol med operativsystemet Android. Hårdvaran lades ned, men Razer förvärvade mjukvaran.

Nextbit uppger att de kommer fortsätta sin verksamhet som en fristående divison inom Razer, med fokus på "unik mobil design och upplevelser".

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.