Razer köper mobiltillverkaren Nextbit

Razer köper mobiltillverkaren Nextbit, som slutar sälja sin molnanslutna mobiltelefon Robin men lovar framtida produkter.

För ett år sedan väckte mobiltillverkaren #Nextbit viss uppmärksamhet med sin telefon Robin, som erbjöd automatisk uppladdning till molnet. Systemet flyttar automatiskt filer från det lokala lagringsutrymmet på 32 gigabyte till molnet och tillbaka igen vid behov.

Nu meddelar Nextbit att de blivit uppköpta av tillbehörstillverkaren #Razer för en icke angiven summa. Köpet innebär att Robin-telefonen slutar säljas, men företaget utlovar support för befintliga telefoner i sex månader. Vad som därefter kommer att hända med molnlagringen är oklart.

Det är inte första gången Razer öppnar plånboken. Förra året köptes THX, som utvecklat kvalitetsmärkningen för ljud och bild med samma namn. 2015 köpte Razer också upp Ouya, som tillverkade en spelkonsol med operativsystemet Android. Hårdvaran lades ned, men Razer förvärvade mjukvaran.

Nextbit uppger att de kommer fortsätta sin verksamhet som en fristående divison inom Razer, med fokus på "unik mobil design och upplevelser".

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.