Razer köper mobiltillverkaren Nextbit

Razer köper mobiltillverkaren Nextbit, som slutar sälja sin molnanslutna mobiltelefon Robin men lovar framtida produkter.

För ett år sedan väckte mobiltillverkaren #Nextbit viss uppmärksamhet med sin telefon Robin, som erbjöd automatisk uppladdning till molnet. Systemet flyttar automatiskt filer från det lokala lagringsutrymmet på 32 gigabyte till molnet och tillbaka igen vid behov.

Nu meddelar Nextbit att de blivit uppköpta av tillbehörstillverkaren #Razer för en icke angiven summa. Köpet innebär att Robin-telefonen slutar säljas, men företaget utlovar support för befintliga telefoner i sex månader. Vad som därefter kommer att hända med molnlagringen är oklart.

Det är inte första gången Razer öppnar plånboken. Förra året köptes THX, som utvecklat kvalitetsmärkningen för ljud och bild med samma namn. 2015 köpte Razer också upp Ouya, som tillverkade en spelkonsol med operativsystemet Android. Hårdvaran lades ned, men Razer förvärvade mjukvaran.

Nextbit uppger att de kommer fortsätta sin verksamhet som en fristående divison inom Razer, med fokus på "unik mobil design och upplevelser".

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.