Apple påstås ta bort iranska appar

Iranska appar påstås plockas ner av Apple i App Store eftersom Apple menar att apparna bryter mot amerikanska sanktionsföreskrifter.

I Iran saknas stöd för internationella betalningar, vilket betyder att kunder inte kan betala för appar i Apples butik med exempelvis kreditkort i Iran. Detta gör att företag som vill möjliggöra för betalning i appar måste registrera sina företag utanför landet.

Iranska företag har dock klagat på att trots att de håller sig till #Apples regler om när köp i appar är tillåtet tas deras appar ner från #App Store, rapporterar Techrasa. Anledningen till detta tros bero på amerikanska finansministeriets föreskrift Iranian Transactions and Sanctions Regulations (31 CFR Part 560). När ett av företagen vars appar blivit nedplockade hört av sig till Apple fick de svaret:

”Tyvärr finns det inget App Store i Iran. Dessutom strider appar som innefattar transaktioner i affärssyfte baserade i Iran mot de Iranska Transaktioner sanktioneringsföreskrifterna (31CFR Del 560). Av dessa skäl kan vi inte godkänna din ansökan vid denna tidpunkt. Vi uppmuntrar dig att skicka in din ansökan när internationella handelslagar revideras för att möjliggöra denna funktion.”

Techrasa menar dock att det är otydligt om föreskriften och sanktionen innefattar så väl staten som privatpersoner. Vidare menar de att sanktionen främst är riktad mot iranska staten och att privatpersoner som bara vill använda en app eller nya företag som helt enkelt vill erbjuda en tjänst inte borde innefattas av sanktionen.

Nu finns Googles Kalender att ladda ner till Ipad. Appen är optimerad för den större arbetsytan men liknar på många sätt Iphone-versionen.

Ny statistik från analysföretaget Verto visar att Apple Music är tjänsten med flest unika lyssnare under februari, medan Youtube Music har högst andel engagerade användare.

Fulkultur är tillbaka, och nu handlar det om hemska monster och farliga bestar. Eller kanske missförstådda och annorlunda individer?

Med basstationen Connect Home vill Samsung ge kontroll över det smarta hemmet, även för den som inte är hemma.

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Under sitt Unpacked-event presenterar Samsung en ny version av kameran Gear 360, med 4K-upplösning och livesändning.