Teknikbolagen protesterar mot Trumps inresestopp

USA:s president Donald Trumps inreseförbud väcker protester från många håll, inte minst från landets stora teknikbolag.

I fredags införde USA:s nye president Donald Trump ett inreseförbud i landet, som berör människor från Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen. Beslutet har mötts av omfattande protester, och kritiserats för att gå emot amerikanska kärnvärden och konstitutionen.

Inte minst har flera av USA:s stora teknikföretag uttalat sig mot det kontroversiella förbudet. Bland annat Apple, Google, Microsoft, Netflix, Twitter och Uber har tagit ställning mot inreseförbudet. I ett epostmeddelande till sin personal, publicerad av Recode, skriver Apples vd Tim Cook:

"Apple skulle inte existera utan immigration, och än mindre frodas och innovera som vi gör. Jag har hört från många av er som är djupt bekymrade över den exekutiva order som verkställdes igår, som hindrar inresa från sju länder med muslimsk majoritet. Jag delar er oro. Det är inte en policy som vi stöder."

Googles vd Sundar Pichau ger uttryck för liknande tankegångar via Twitter, där han skriver att Google stöttar de många anställda som drabbats av förbudet, liksom andra migranter.

Google har också inrättat en krisfond där företaget matchar donationer från anställda upp till 2 miljoner dollar (motsvarande 17 miljoner kronor). Fonden gäller för organisationerna ACLU (American Civil Liberties Union), Immigrant Resource Center, International Rescue Commitee och Mercy Corps. Detta rapporterar Mashable.

Kommentarer
3 svar

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.