Snart ny kvartalsrapport från Apple

Tim Cook och hans gäng gör sig redo att rapportera siffrorna från julkvartalet 2016.

#Apple tillämpar brutet räkenskapsår, vilket innebär att det är siffrorna oktober, november och december 2016 som snart kommer att rapporteras som första kvartalet 2017.

Apple skriver i ett pressmeddelande att kvartalsrapporten kommer att ske 31 januari. Rapporten kommer i vanlig ordning gå att lyssna på live via Apples webbplats för investerare, med start klockan 23:00 svensk tid.

Den förra rapporten gavs 25 oktober, och då angav Apple följande riktlinjer inför sitt första kvartal 2017:

  • Intäkter på mellan 76 och 78 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 38 och 38,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6,9 och 7 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 400 miljoner dollar.

  • Skattesats på 26 procent.

Skriven av Jakob Nilsson

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.