Fredagsvideo

Aipoly hjälper dig att se

Tekniken kan hjälpa människor med mycket, bland annat hjälpa blinda att navigera sig i sin omgivning.

Nu för tiden finns det appar för nästan allting, de kan hålla koll på när du borde få mens, de kan hjälpa dig varva ner efter en jobbig dag, simulera en galen get eller mäta praktiskt taget allt du gör. Denna #fredagsvideo tillägnas den hjälpsamma appen Aipoly som främst är till för att hjälpa blinda människor att navigera sig i sin omgivning.

Appen är gratis och finns till både IOS och Android. Genom att rikta mobilen mot olika föremål läser appen av användarens omgivning och berättar vad som syns. I vissa fall kan den vara så pass specifik att appen kan skilja Pepsi och Coca Cola åt. Men förvånansvärt många gånger tror den även att föremål är ett löpband. Det går att ställa in appen att berätta vilka föremål som är framför skärmen eller vilka färger som finns framför dig. Appen kan hjälpa dig med saker som att berätta vad som står på vägskyltar eller vilket av alla paket i hyllan som är mjölk.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!