Fredagsvideo

Aipoly hjälper dig att se

Tekniken kan hjälpa människor med mycket, bland annat hjälpa blinda att navigera sig i sin omgivning.

Nu för tiden finns det appar för nästan allting, de kan hålla koll på när du borde få mens, de kan hjälpa dig varva ner efter en jobbig dag, simulera en galen get eller mäta praktiskt taget allt du gör. Denna #fredagsvideo tillägnas den hjälpsamma appen Aipoly som främst är till för att hjälpa blinda människor att navigera sig i sin omgivning.

Appen är gratis och finns till både IOS och Android. Genom att rikta mobilen mot olika föremål läser appen av användarens omgivning och berättar vad som syns. I vissa fall kan den vara så pass specifik att appen kan skilja Pepsi och Coca Cola åt. Men förvånansvärt många gånger tror den även att föremål är ett löpband. Det går att ställa in appen att berätta vilka föremål som är framför skärmen eller vilka färger som finns framför dig. Appen kan hjälpa dig med saker som att berätta vad som står på vägskyltar eller vilket av alla paket i hyllan som är mjölk.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.