Apple släpper publika betaversioner av Mac OS och IOS

Apple har släppt publika betaversioner av Mac OS 10.12.4 och IOS 10.3 som vem som helst kan installera.

Tidigare i veckan släppte Apple de första betaversionerna av IOS 10.3 och Mac OS 10.12.4 för utvecklare. Nu följer företaget upp med de publika betaversionerna, som kan installeras utan att ha ett utvecklarkonto hos Apple. Det som krävs är att skriva upp sig för Apple Beta Software Program.

Mac OS 10.12.4 innehåller funktionen Night Shift, och IOS 10.3 ger bland annat Hitta mina Airpods och det nya filsystemet APFS. Det är rekommenderat att ta en säkerhetskopia på enheten innan en betaversion installeras.

Skriven av Jakob Nilsson

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.