Hugo Barra börjar på Facebook

Efter Xiaomi får Hugo Barra nytt jobb på Facebook, som chef för företagets VR-satsning.

Tidigare i veckan skrev 99mac om att Xiamoi-chefen Hugo Barra slutar sin anställning hos den kinesiska mobiltillverkaren. Barra skulle istället flytta tillbaka till Kalifornien för att börja med ett nytt projekt.

Nu visar det sig att Barras nästa arbetsplats blir #Facebook, något som bolagets vd Mark Zuckerberg meddelar i ett inlägg. Hugo Barra blir chef för Facebooks VR-satsning, inklusive projektet Oculus.

Zuckerberg skriver att han känt Barra under en längre tid, och att delar tron på att virtuell och förstärkt verklighet blir nästa stora datorplattform.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.