Hugo Barra börjar på Facebook

Efter Xiaomi får Hugo Barra nytt jobb på Facebook, som chef för företagets VR-satsning.

Tidigare i veckan skrev 99mac om att Xiamoi-chefen Hugo Barra slutar sin anställning hos den kinesiska mobiltillverkaren. Barra skulle istället flytta tillbaka till Kalifornien för att börja med ett nytt projekt.

Nu visar det sig att Barras nästa arbetsplats blir #Facebook, något som bolagets vd Mark Zuckerberg meddelar i ett inlägg. Hugo Barra blir chef för Facebooks VR-satsning, inklusive projektet Oculus.

Zuckerberg skriver att han känt Barra under en längre tid, och att delar tron på att virtuell och förstärkt verklighet blir nästa stora datorplattform.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.