Hugo Barra börjar på Facebook

Efter Xiaomi får Hugo Barra nytt jobb på Facebook, som chef för företagets VR-satsning.

Tidigare i veckan skrev 99mac om att Xiamoi-chefen Hugo Barra slutar sin anställning hos den kinesiska mobiltillverkaren. Barra skulle istället flytta tillbaka till Kalifornien för att börja med ett nytt projekt.

Nu visar det sig att Barras nästa arbetsplats blir #Facebook, något som bolagets vd Mark Zuckerberg meddelar i ett inlägg. Hugo Barra blir chef för Facebooks VR-satsning, inklusive projektet Oculus.

Zuckerberg skriver att han känt Barra under en längre tid, och att delar tron på att virtuell och förstärkt verklighet blir nästa stora datorplattform.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.