Nytt Pokémon-spel ute till IOS och Android

Igår släpptes Pokémon Duel, ett turbaserat strategispel som är mer avancerat än syskonet Pokémon Go.

Igår blev Pokémon Go med kompis i App Store. Företaget #The Pokémon Company har släppt ett mobilspel till IOS och Android som heter Pokémon Duel och är ett turbaserat strategispel med en spelplan som liknar en variant av brädspelet Nine Men’s Morris eller Kvarnspel med anor från forntiden.

Spelet är mer komplext än Pokémon Go och kräver förmodligen en introduktion för att sätta sig in i reglerna. Förutom att du kan förbättra ditt däck, uppgradera monster, boosta saker, få meddelanden, shoppa i affären och en drös andra saker kan du spela dueller mot antingen en AI eller dina kompisar.

Duellerna går ut på att du ska få någon av dina spelare (#Pokémon) till motståndarens startplatta, samtidigt som du ska se till att motståndaren inte hinner till din startplatta först. Det finns olika plattor placerade i ett rutmönster på planen och om du hamnar på en platta bredvid din motståndare kan du välja att slåss mot denna.

Varje Pokémon har färdigheter och krafter som översätts i olika stora tårtbitar på ett lyckohjul. Ditt och motståndarens hjul sätts igång samtidigt. Vad pilarna stannar på avgör hur striden slutar. Det förlorande Pokémon-monstret åker tillbaka till däcket. Om du lyckas omringa motståndaren på båda sidor skickas denna automatiskt tillbaka till motståndarens däck.

Namn
Pokémon Duel
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
The Pokémon Company
Version
3.0.0
Pris
Gratis
Krav
IOS eller senare alt. Android 4.1 eller senare
Språk
Japanska och Engelska

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.