Nytt Pokémon-spel ute till IOS och Android

Igår släpptes Pokémon Duel, ett turbaserat strategispel som är mer avancerat än syskonet Pokémon Go.

Igår blev Pokémon Go med kompis i App Store. Företaget #The Pokémon Company har släppt ett mobilspel till IOS och Android som heter Pokémon Duel och är ett turbaserat strategispel med en spelplan som liknar en variant av brädspelet Nine Men’s Morris eller Kvarnspel med anor från forntiden.

Spelet är mer komplext än Pokémon Go och kräver förmodligen en introduktion för att sätta sig in i reglerna. Förutom att du kan förbättra ditt däck, uppgradera monster, boosta saker, få meddelanden, shoppa i affären och en drös andra saker kan du spela dueller mot antingen en AI eller dina kompisar.

Duellerna går ut på att du ska få någon av dina spelare (#Pokémon) till motståndarens startplatta, samtidigt som du ska se till att motståndaren inte hinner till din startplatta först. Det finns olika plattor placerade i ett rutmönster på planen och om du hamnar på en platta bredvid din motståndare kan du välja att slåss mot denna.

Varje Pokémon har färdigheter och krafter som översätts i olika stora tårtbitar på ett lyckohjul. Ditt och motståndarens hjul sätts igång samtidigt. Vad pilarna stannar på avgör hur striden slutar. Det förlorande Pokémon-monstret åker tillbaka till däcket. Om du lyckas omringa motståndaren på båda sidor skickas denna automatiskt tillbaka till motståndarens däck.

Namn
Pokémon Duel
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
The Pokémon Company
Version
3.0.0
Pris
Gratis
Krav
IOS eller senare alt. Android 4.1 eller senare
Språk
Japanska och Engelska

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.