Nytt Pokémon-spel ute till IOS och Android

Igår släpptes Pokémon Duel, ett turbaserat strategispel som är mer avancerat än syskonet Pokémon Go.

Igår blev Pokémon Go med kompis i App Store. Företaget #The Pokémon Company har släppt ett mobilspel till IOS och Android som heter Pokémon Duel och är ett turbaserat strategispel med en spelplan som liknar en variant av brädspelet Nine Men’s Morris eller Kvarnspel med anor från forntiden.

Spelet är mer komplext än Pokémon Go och kräver förmodligen en introduktion för att sätta sig in i reglerna. Förutom att du kan förbättra ditt däck, uppgradera monster, boosta saker, få meddelanden, shoppa i affären och en drös andra saker kan du spela dueller mot antingen en AI eller dina kompisar.

Duellerna går ut på att du ska få någon av dina spelare (#Pokémon) till motståndarens startplatta, samtidigt som du ska se till att motståndaren inte hinner till din startplatta först. Det finns olika plattor placerade i ett rutmönster på planen och om du hamnar på en platta bredvid din motståndare kan du välja att slåss mot denna.

Varje Pokémon har färdigheter och krafter som översätts i olika stora tårtbitar på ett lyckohjul. Ditt och motståndarens hjul sätts igång samtidigt. Vad pilarna stannar på avgör hur striden slutar. Det förlorande Pokémon-monstret åker tillbaka till däcket. Om du lyckas omringa motståndaren på båda sidor skickas denna automatiskt tillbaka till motståndarens däck.

Namn
Pokémon Duel
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
The Pokémon Company
Version
3.0.0
Pris
Gratis
Krav
IOS eller senare alt. Android 4.1 eller senare
Språk
Japanska och Engelska
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.