Apples webbplats byter typsnitt

UPPDATERAD. Apple byter från typsnittet Myriad till sitt eget San Francisco på sin webbplats.

Uppdatering: I stort sett hela den svenska webbplatsen har nu fått det nya typsnittet, liksom Apples supportsidor.

Igår började #Apple uppdatera typsnittet på sin webbplats. De byter ut det gamla typsnittet Myriad mot sitt egna typsnitt #San Francisco som de introducerade hösten 2014 i samband med utannonseringen av Apple Watch.

Typsnittet togs fram för att passa både små och stora skärmar och har sedan lanseringen ersatt det tidigare typsnittet Helvetica Neue i IOS, Mac OS och TV OS. San Francisco tillhör typsnittfamiljen neogrotesk sans-seriff, vilket betyder att det är ett typsnitt utan seriffer, det vill säga de små böjarna som finns på typsnitt som Times New Roman eller Garamond.

Neogroteskt typsnitt är ett modernt typsnitt som ofta är väldigt enkelt och utan större variationer. Bokstävernas form är ofta stora och tydliga. Neogroteska typsnitt växte fram under 1950-talet och hämtade inspiration från typsnittet Akzidenz Grotesk från 1896.

Än så länge har Apples svenska webbplats inte förändrats avsevärt men de har börjat byta ut typsnittet på vissa sidor medan den amerikanska webbplatsen har börjat uppdatera och ersätta det tidigare typsnittet med den nya i större utsträckning.

Kommentarer
2 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.