Apples webbplats byter typsnitt

UPPDATERAD. Apple byter från typsnittet Myriad till sitt eget San Francisco på sin webbplats.

Uppdatering: I stort sett hela den svenska webbplatsen har nu fått det nya typsnittet, liksom Apples supportsidor.

Igår började #Apple uppdatera typsnittet på sin webbplats. De byter ut det gamla typsnittet Myriad mot sitt egna typsnitt #San Francisco som de introducerade hösten 2014 i samband med utannonseringen av Apple Watch.

Typsnittet togs fram för att passa både små och stora skärmar och har sedan lanseringen ersatt det tidigare typsnittet Helvetica Neue i IOS, Mac OS och TV OS. San Francisco tillhör typsnittfamiljen neogrotesk sans-seriff, vilket betyder att det är ett typsnitt utan seriffer, det vill säga de små böjarna som finns på typsnitt som Times New Roman eller Garamond.

Neogroteskt typsnitt är ett modernt typsnitt som ofta är väldigt enkelt och utan större variationer. Bokstävernas form är ofta stora och tydliga. Neogroteska typsnitt växte fram under 1950-talet och hämtade inspiration från typsnittet Akzidenz Grotesk från 1896.

Än så länge har Apples svenska webbplats inte förändrats avsevärt men de har börjat byta ut typsnittet på vissa sidor medan den amerikanska webbplatsen har börjat uppdatera och ersätta det tidigare typsnittet med den nya i större utsträckning.

Kommentarer
2 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.