Apples webbplats byter typsnitt

UPPDATERAD. Apple byter från typsnittet Myriad till sitt eget San Francisco på sin webbplats.

Uppdatering: I stort sett hela den svenska webbplatsen har nu fått det nya typsnittet, liksom Apples supportsidor.

Igår började #Apple uppdatera typsnittet på sin webbplats. De byter ut det gamla typsnittet Myriad mot sitt egna typsnitt #San Francisco som de introducerade hösten 2014 i samband med utannonseringen av Apple Watch.

Typsnittet togs fram för att passa både små och stora skärmar och har sedan lanseringen ersatt det tidigare typsnittet Helvetica Neue i IOS, Mac OS och TV OS. San Francisco tillhör typsnittfamiljen neogrotesk sans-seriff, vilket betyder att det är ett typsnitt utan seriffer, det vill säga de små böjarna som finns på typsnitt som Times New Roman eller Garamond.

Neogroteskt typsnitt är ett modernt typsnitt som ofta är väldigt enkelt och utan större variationer. Bokstävernas form är ofta stora och tydliga. Neogroteska typsnitt växte fram under 1950-talet och hämtade inspiration från typsnittet Akzidenz Grotesk från 1896.

Än så länge har Apples svenska webbplats inte förändrats avsevärt men de har börjat byta ut typsnittet på vissa sidor medan den amerikanska webbplatsen har börjat uppdatera och ersätta det tidigare typsnittet med den nya i större utsträckning.

Kommentarer
2 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.