Apples webbplats byter typsnitt

UPPDATERAD. Apple byter från typsnittet Myriad till sitt eget San Francisco på sin webbplats.

Uppdatering: I stort sett hela den svenska webbplatsen har nu fått det nya typsnittet, liksom Apples supportsidor.

Igår började #Apple uppdatera typsnittet på sin webbplats. De byter ut det gamla typsnittet Myriad mot sitt egna typsnitt #San Francisco som de introducerade hösten 2014 i samband med utannonseringen av Apple Watch.

Typsnittet togs fram för att passa både små och stora skärmar och har sedan lanseringen ersatt det tidigare typsnittet Helvetica Neue i IOS, Mac OS och TV OS. San Francisco tillhör typsnittfamiljen neogrotesk sans-seriff, vilket betyder att det är ett typsnitt utan seriffer, det vill säga de små böjarna som finns på typsnitt som Times New Roman eller Garamond.

Neogroteskt typsnitt är ett modernt typsnitt som ofta är väldigt enkelt och utan större variationer. Bokstävernas form är ofta stora och tydliga. Neogroteska typsnitt växte fram under 1950-talet och hämtade inspiration från typsnittet Akzidenz Grotesk från 1896.

Än så länge har Apples svenska webbplats inte förändrats avsevärt men de har börjat byta ut typsnittet på vissa sidor medan den amerikanska webbplatsen har börjat uppdatera och ersätta det tidigare typsnittet med den nya i större utsträckning.

Kommentarer
2 svar

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.