Apples webbplats byter typsnitt

UPPDATERAD. Apple byter från typsnittet Myriad till sitt eget San Francisco på sin webbplats.

Uppdatering: I stort sett hela den svenska webbplatsen har nu fått det nya typsnittet, liksom Apples supportsidor.

Igår började #Apple uppdatera typsnittet på sin webbplats. De byter ut det gamla typsnittet Myriad mot sitt egna typsnitt #San Francisco som de introducerade hösten 2014 i samband med utannonseringen av Apple Watch.

Typsnittet togs fram för att passa både små och stora skärmar och har sedan lanseringen ersatt det tidigare typsnittet Helvetica Neue i IOS, Mac OS och TV OS. San Francisco tillhör typsnittfamiljen neogrotesk sans-seriff, vilket betyder att det är ett typsnitt utan seriffer, det vill säga de små böjarna som finns på typsnitt som Times New Roman eller Garamond.

Neogroteskt typsnitt är ett modernt typsnitt som ofta är väldigt enkelt och utan större variationer. Bokstävernas form är ofta stora och tydliga. Neogroteska typsnitt växte fram under 1950-talet och hämtade inspiration från typsnittet Akzidenz Grotesk från 1896.

Än så länge har Apples svenska webbplats inte förändrats avsevärt men de har börjat byta ut typsnittet på vissa sidor medan den amerikanska webbplatsen har börjat uppdatera och ersätta det tidigare typsnittet med den nya i större utsträckning.

Kommentarer
2 svar

Nu finns Googles Kalender att ladda ner till Ipad. Appen är optimerad för den större arbetsytan men liknar på många sätt Iphone-versionen.

Ny statistik från analysföretaget Verto visar att Apple Music är tjänsten med flest unika lyssnare under februari, medan Youtube Music har högst andel engagerade användare.

Fulkultur är tillbaka, och nu handlar det om hemska monster och farliga bestar. Eller kanske missförstådda och annorlunda individer?

Med basstationen Connect Home vill Samsung ge kontroll över det smarta hemmet, även för den som inte är hemma.

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Under sitt Unpacked-event presenterar Samsung en ny version av kameran Gear 360, med 4K-upplösning och livesändning.