Utvecklare kan snart svara kunder i App Store

Kunder som lämnar arga recensioner av en app i App Store kan snart få bemötande från appens utvecklare.

I #App Store och Mac App Store har kunder alltid kunnat lämna recensioner av en app samt sätta betyg på en femgradig skala. Utvecklarna av appen har däremot inte haft någon möjlighet att svara kunderna, vilket har orsakat en del frustration. I flera fall kan ju feedbacken handla om en begäran om support, eller ett problem som snabbt skulle kunna lösas. Utvecklare har därför länge efterfrågat en möjlighet att kunna kommunicera med sina kunder i App Store.

Med lanseringen av den första betaversionen av IOS 10.3 skriver nu Apple att detta kommer. Det rapporterar 9to5mac, som skriver att funktionen ska finnas på plats när den färdiga versionen av IOS 10.3 släpps.

Utvecklarnas svar kommer att synas offentligt på appens sida i App Store, vilket innebär att en orättvis recension av en app kan bemötas av utvecklaren. Användare kan dock rapportera utvecklare som missbrukar systemet.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.