Utvecklare kan snart svara kunder i App Store

Kunder som lämnar arga recensioner av en app i App Store kan snart få bemötande från appens utvecklare.

I #App Store och Mac App Store har kunder alltid kunnat lämna recensioner av en app samt sätta betyg på en femgradig skala. Utvecklarna av appen har däremot inte haft någon möjlighet att svara kunderna, vilket har orsakat en del frustration. I flera fall kan ju feedbacken handla om en begäran om support, eller ett problem som snabbt skulle kunna lösas. Utvecklare har därför länge efterfrågat en möjlighet att kunna kommunicera med sina kunder i App Store.

Med lanseringen av den första betaversionen av IOS 10.3 skriver nu Apple att detta kommer. Det rapporterar 9to5mac, som skriver att funktionen ska finnas på plats när den färdiga versionen av IOS 10.3 släpps.

Utvecklarnas svar kommer att synas offentligt på appens sida i App Store, vilket innebär att en orättvis recension av en app kan bemötas av utvecklaren. Användare kan dock rapportera utvecklare som missbrukar systemet.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!