Utvecklare kan snart svara kunder i App Store

Kunder som lämnar arga recensioner av en app i App Store kan snart få bemötande från appens utvecklare.

I #App Store och Mac App Store har kunder alltid kunnat lämna recensioner av en app samt sätta betyg på en femgradig skala. Utvecklarna av appen har däremot inte haft någon möjlighet att svara kunderna, vilket har orsakat en del frustration. I flera fall kan ju feedbacken handla om en begäran om support, eller ett problem som snabbt skulle kunna lösas. Utvecklare har därför länge efterfrågat en möjlighet att kunna kommunicera med sina kunder i App Store.

Med lanseringen av den första betaversionen av IOS 10.3 skriver nu Apple att detta kommer. Det rapporterar 9to5mac, som skriver att funktionen ska finnas på plats när den färdiga versionen av IOS 10.3 släpps.

Utvecklarnas svar kommer att synas offentligt på appens sida i App Store, vilket innebär att en orättvis recension av en app kan bemötas av utvecklaren. Användare kan dock rapportera utvecklare som missbrukar systemet.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.