Massor av nyheter i IOS 10.3 beta

Betaversionen av IOS 10.3 är släppt, och avslöjar mycket godis för Iphone, Ipad och Ipod Touch, såsom ett nytt filsystem och Find my Airpods.

#Apple har gjort en första betaversion av #IOS 10.3 tillgänglig för utvecklare, och den här gången bjuds det på flera nya funktioner. Bland annat rapporterar Mac Rumors om att funktionen "Hitta min..." har lagt till Airpods på listan. Detta gör det möjligt att via Find my Airpods få de små vita lurarna att ge ljud ifrån sig, och se på en karta i mobilen var de senaste hade kontakt med sin Iphone.

En intressant förändring som nog inte märks för den vanlige användaren är att Apple nu använder sitt nya filsystem #APFS. Vid uppdatering till IOS 10.3 ersätts automatiskt det gamla filsystemet HFS+, och Apple rekommenderar att en säkerhetskopia av enheten görs innan.

Apple har också gjort mindre förändringar i animationen när appar öppnas, visar Icloud-lagringen mer detaljerat och det finns en ny inställning för användarens Icloud-konto och profil. Utvecklare har nu också möjlighet att ändra ikonen för sin app när som helst, och behöver inte göra en regelrätt uppdatering av appen för att åstadkomma detta.

IOS 10.3 är än så länge bara tillgänglig för utvecklare, men en publik betaversion kommer troligtvis snart. När den nya versionen släpps i skarpt läge är inte känt, men det kommer förmodligen ta några månader av nya betaversioner.

Kommentarer
2 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.