Massor av nyheter i IOS 10.3 beta

Betaversionen av IOS 10.3 är släppt, och avslöjar mycket godis för Iphone, Ipad och Ipod Touch, såsom ett nytt filsystem och Find my Airpods.

#Apple har gjort en första betaversion av #IOS 10.3 tillgänglig för utvecklare, och den här gången bjuds det på flera nya funktioner. Bland annat rapporterar Mac Rumors om att funktionen "Hitta min..." har lagt till Airpods på listan. Detta gör det möjligt att via Find my Airpods få de små vita lurarna att ge ljud ifrån sig, och se på en karta i mobilen var de senaste hade kontakt med sin Iphone.

En intressant förändring som nog inte märks för den vanlige användaren är att Apple nu använder sitt nya filsystem #APFS. Vid uppdatering till IOS 10.3 ersätts automatiskt det gamla filsystemet HFS+, och Apple rekommenderar att en säkerhetskopia av enheten görs innan.

Apple har också gjort mindre förändringar i animationen när appar öppnas, visar Icloud-lagringen mer detaljerat och det finns en ny inställning för användarens Icloud-konto och profil. Utvecklare har nu också möjlighet att ändra ikonen för sin app när som helst, och behöver inte göra en regelrätt uppdatering av appen för att åstadkomma detta.

IOS 10.3 är än så länge bara tillgänglig för utvecklare, men en publik betaversion kommer troligtvis snart. När den nya versionen släpps i skarpt läge är inte känt, men det kommer förmodligen ta några månader av nya betaversioner.

Kommentarer
2 svar

Enligt rykten ska Samsungs nästa flaggskepp bli först med nästa generations Snapdragon-krets och kan roffa åt sig alla kretsarna i första omgången.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.