Massor av nyheter i IOS 10.3 beta

Betaversionen av IOS 10.3 är släppt, och avslöjar mycket godis för Iphone, Ipad och Ipod Touch, såsom ett nytt filsystem och Find my Airpods.

#Apple har gjort en första betaversion av #IOS 10.3 tillgänglig för utvecklare, och den här gången bjuds det på flera nya funktioner. Bland annat rapporterar Mac Rumors om att funktionen "Hitta min..." har lagt till Airpods på listan. Detta gör det möjligt att via Find my Airpods få de små vita lurarna att ge ljud ifrån sig, och se på en karta i mobilen var de senaste hade kontakt med sin Iphone.

En intressant förändring som nog inte märks för den vanlige användaren är att Apple nu använder sitt nya filsystem #APFS. Vid uppdatering till IOS 10.3 ersätts automatiskt det gamla filsystemet HFS+, och Apple rekommenderar att en säkerhetskopia av enheten görs innan.

Apple har också gjort mindre förändringar i animationen när appar öppnas, visar Icloud-lagringen mer detaljerat och det finns en ny inställning för användarens Icloud-konto och profil. Utvecklare har nu också möjlighet att ändra ikonen för sin app när som helst, och behöver inte göra en regelrätt uppdatering av appen för att åstadkomma detta.

IOS 10.3 är än så länge bara tillgänglig för utvecklare, men en publik betaversion kommer troligtvis snart. När den nya versionen släpps i skarpt läge är inte känt, men det kommer förmodligen ta några månader av nya betaversioner.

Kommentarer
2 svar

Nu finns Googles Kalender att ladda ner till Ipad. Appen är optimerad för den större arbetsytan men liknar på många sätt Iphone-versionen.

Ny statistik från analysföretaget Verto visar att Apple Music är tjänsten med flest unika lyssnare under februari, medan Youtube Music har högst andel engagerade användare.

Fulkultur är tillbaka, och nu handlar det om hemska monster och farliga bestar. Eller kanske missförstådda och annorlunda individer?

Med basstationen Connect Home vill Samsung ge kontroll över det smarta hemmet, även för den som inte är hemma.

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Under sitt Unpacked-event presenterar Samsung en ny version av kameran Gear 360, med 4K-upplösning och livesändning.