Massor av nyheter i IOS 10.3 beta

Betaversionen av IOS 10.3 är släppt, och avslöjar mycket godis för Iphone, Ipad och Ipod Touch, såsom ett nytt filsystem och Find my Airpods.

#Apple har gjort en första betaversion av #IOS 10.3 tillgänglig för utvecklare, och den här gången bjuds det på flera nya funktioner. Bland annat rapporterar Mac Rumors om att funktionen "Hitta min..." har lagt till Airpods på listan. Detta gör det möjligt att via Find my Airpods få de små vita lurarna att ge ljud ifrån sig, och se på en karta i mobilen var de senaste hade kontakt med sin Iphone.

En intressant förändring som nog inte märks för den vanlige användaren är att Apple nu använder sitt nya filsystem #APFS. Vid uppdatering till IOS 10.3 ersätts automatiskt det gamla filsystemet HFS+, och Apple rekommenderar att en säkerhetskopia av enheten görs innan.

Apple har också gjort mindre förändringar i animationen när appar öppnas, visar Icloud-lagringen mer detaljerat och det finns en ny inställning för användarens Icloud-konto och profil. Utvecklare har nu också möjlighet att ändra ikonen för sin app när som helst, och behöver inte göra en regelrätt uppdatering av appen för att åstadkomma detta.

IOS 10.3 är än så länge bara tillgänglig för utvecklare, men en publik betaversion kommer troligtvis snart. När den nya versionen släpps i skarpt läge är inte känt, men det kommer förmodligen ta några månader av nya betaversioner.

Kommentarer
2 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.