Massor av nyheter i IOS 10.3 beta

Betaversionen av IOS 10.3 är släppt, och avslöjar mycket godis för Iphone, Ipad och Ipod Touch, såsom ett nytt filsystem och Find my Airpods.

#Apple har gjort en första betaversion av #IOS 10.3 tillgänglig för utvecklare, och den här gången bjuds det på flera nya funktioner. Bland annat rapporterar Mac Rumors om att funktionen "Hitta min..." har lagt till Airpods på listan. Detta gör det möjligt att via Find my Airpods få de små vita lurarna att ge ljud ifrån sig, och se på en karta i mobilen var de senaste hade kontakt med sin Iphone.

En intressant förändring som nog inte märks för den vanlige användaren är att Apple nu använder sitt nya filsystem #APFS. Vid uppdatering till IOS 10.3 ersätts automatiskt det gamla filsystemet HFS+, och Apple rekommenderar att en säkerhetskopia av enheten görs innan.

Apple har också gjort mindre förändringar i animationen när appar öppnas, visar Icloud-lagringen mer detaljerat och det finns en ny inställning för användarens Icloud-konto och profil. Utvecklare har nu också möjlighet att ändra ikonen för sin app när som helst, och behöver inte göra en regelrätt uppdatering av appen för att åstadkomma detta.

IOS 10.3 är än så länge bara tillgänglig för utvecklare, men en publik betaversion kommer troligtvis snart. När den nya versionen släpps i skarpt läge är inte känt, men det kommer förmodligen ta några månader av nya betaversioner.

Kommentarer
2 svar

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.