Google testar Instant Apps

Instant Apps som låter dig använda icke-installerade appar i Android har nu börjat testas.

Förra året under Googles konferens I/O presenterade sökjätten funktionen Instant Apps till operativsystemet Android. Instant Apps kan bäst liknas vid en avancerad form av webbappar som inte behöver installeras på mobilen för att köras, utan de kan istället köras direkt från appbutiken Google Play.

Användandet av Instant Apps ska vara smidigare om du snabbt vill få tillgång till en app då du endast behöver klicka på den i Google Play för att den ska öppnas. När appen startas hämtas automatiskt endast de delar av appen som behövs för stunden.

Igår meddelade Google att de nu har påbörjat begränsad testning av Instant Apps. Appar som testat är bland annat Buzzfeed, Wish, Periscope och Viki. #Google skriver att:

– Genom att samla feedback från användare och se hur apparna funkar vid upprepad användning kommer vi i nästa steg kunna utöka upplevelsen så den innefattar mer appar och användare.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.