Google testar Instant Apps

Instant Apps som låter dig använda icke-installerade appar i Android har nu börjat testas.

Förra året under Googles konferens I/O presenterade sökjätten funktionen Instant Apps till operativsystemet Android. Instant Apps kan bäst liknas vid en avancerad form av webbappar som inte behöver installeras på mobilen för att köras, utan de kan istället köras direkt från appbutiken Google Play.

Användandet av Instant Apps ska vara smidigare om du snabbt vill få tillgång till en app då du endast behöver klicka på den i Google Play för att den ska öppnas. När appen startas hämtas automatiskt endast de delar av appen som behövs för stunden.

Igår meddelade Google att de nu har påbörjat begränsad testning av Instant Apps. Appar som testat är bland annat Buzzfeed, Wish, Periscope och Viki. #Google skriver att:

– Genom att samla feedback från användare och se hur apparna funkar vid upprepad användning kommer vi i nästa steg kunna utöka upplevelsen så den innefattar mer appar och användare.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.