Google testar Instant Apps

Instant Apps som låter dig använda icke-installerade appar i Android har nu börjat testas.

Förra året under Googles konferens I/O presenterade sökjätten funktionen Instant Apps till operativsystemet Android. Instant Apps kan bäst liknas vid en avancerad form av webbappar som inte behöver installeras på mobilen för att köras, utan de kan istället köras direkt från appbutiken Google Play.

Användandet av Instant Apps ska vara smidigare om du snabbt vill få tillgång till en app då du endast behöver klicka på den i Google Play för att den ska öppnas. När appen startas hämtas automatiskt endast de delar av appen som behövs för stunden.

Igår meddelade Google att de nu har påbörjat begränsad testning av Instant Apps. Appar som testat är bland annat Buzzfeed, Wish, Periscope och Viki. #Google skriver att:

– Genom att samla feedback från användare och se hur apparna funkar vid upprepad användning kommer vi i nästa steg kunna utöka upplevelsen så den innefattar mer appar och användare.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.