Google testar Instant Apps

Instant Apps som låter dig använda icke-installerade appar i Android har nu börjat testas.

Förra året under Googles konferens I/O presenterade sökjätten funktionen Instant Apps till operativsystemet Android. Instant Apps kan bäst liknas vid en avancerad form av webbappar som inte behöver installeras på mobilen för att köras, utan de kan istället köras direkt från appbutiken Google Play.

Användandet av Instant Apps ska vara smidigare om du snabbt vill få tillgång till en app då du endast behöver klicka på den i Google Play för att den ska öppnas. När appen startas hämtas automatiskt endast de delar av appen som behövs för stunden.

Igår meddelade Google att de nu har påbörjat begränsad testning av Instant Apps. Appar som testat är bland annat Buzzfeed, Wish, Periscope och Viki. #Google skriver att:

– Genom att samla feedback från användare och se hur apparna funkar vid upprepad användning kommer vi i nästa steg kunna utöka upplevelsen så den innefattar mer appar och användare.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.