Rykte: Apples prylar får induktiv laddning

Ett analysföretag har granskat flera av Apples patent, och drar slutsatsen att framtidens Iphone, Ipad och Mac kommer att kunna ladda varandra med hjälp av magneter.

Under förra året cirkulerade rykten att Apple planerar att införa trådlös laddning i nästa version av Iphone. Nyligen spekulerades det bland annat om att Apple skulle använda teknologi från Energous, rapporterar Mac Rumors. Nu kommer dock uppgifter från analysföretaget Copoperfield att Apple kan gå sin egen väg.

Firman har undersökt flera patentansökningar som Apple har gjort gällande trådlös laddning, totalt över ett dussin sedan 2013. Indikationen är att Apple planerar en egen lösning som inte använder Energous metod att ladda med hjälp av radiovågor utan med hjälp av magnetiska spolar. Induktiv laddning med magneter används redan i Apple Watch, och av företag som Samsung.

I ett av patenten beskriver Apple metoden med laddning via radiovågor som "ineffektiv" och "inte praktisk". Patenten beskriver istället laddning från flera olika föremål med magnetiska spolar inbyggda, exempelvis ett bord, en särskild laddningsstation och även en bärbar dator. På så vis skulle en Iphone eller Apple Watch kunna laddas genom att placeras på en Macbook, och en fulladdad Ipad skulle kunna ladda upp en Iphone.

Apples nästa #Iphone kommer troligtvis att lanseras under hösten.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.