Rykte: Apples prylar får induktiv laddning

Ett analysföretag har granskat flera av Apples patent, och drar slutsatsen att framtidens Iphone, Ipad och Mac kommer att kunna ladda varandra med hjälp av magneter.

Under förra året cirkulerade rykten att Apple planerar att införa trådlös laddning i nästa version av Iphone. Nyligen spekulerades det bland annat om att Apple skulle använda teknologi från Energous, rapporterar Mac Rumors. Nu kommer dock uppgifter från analysföretaget Copoperfield att Apple kan gå sin egen väg.

Firman har undersökt flera patentansökningar som Apple har gjort gällande trådlös laddning, totalt över ett dussin sedan 2013. Indikationen är att Apple planerar en egen lösning som inte använder Energous metod att ladda med hjälp av radiovågor utan med hjälp av magnetiska spolar. Induktiv laddning med magneter används redan i Apple Watch, och av företag som Samsung.

I ett av patenten beskriver Apple metoden med laddning via radiovågor som "ineffektiv" och "inte praktisk". Patenten beskriver istället laddning från flera olika föremål med magnetiska spolar inbyggda, exempelvis ett bord, en särskild laddningsstation och även en bärbar dator. På så vis skulle en Iphone eller Apple Watch kunna laddas genom att placeras på en Macbook, och en fulladdad Ipad skulle kunna ladda upp en Iphone.

Apples nästa #Iphone kommer troligtvis att lanseras under hösten.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.