Rykte: Apples prylar får induktiv laddning

Ett analysföretag har granskat flera av Apples patent, och drar slutsatsen att framtidens Iphone, Ipad och Mac kommer att kunna ladda varandra med hjälp av magneter.

Under förra året cirkulerade rykten att Apple planerar att införa trådlös laddning i nästa version av Iphone. Nyligen spekulerades det bland annat om att Apple skulle använda teknologi från Energous, rapporterar Mac Rumors. Nu kommer dock uppgifter från analysföretaget Copoperfield att Apple kan gå sin egen väg.

Firman har undersökt flera patentansökningar som Apple har gjort gällande trådlös laddning, totalt över ett dussin sedan 2013. Indikationen är att Apple planerar en egen lösning som inte använder Energous metod att ladda med hjälp av radiovågor utan med hjälp av magnetiska spolar. Induktiv laddning med magneter används redan i Apple Watch, och av företag som Samsung.

I ett av patenten beskriver Apple metoden med laddning via radiovågor som "ineffektiv" och "inte praktisk". Patenten beskriver istället laddning från flera olika föremål med magnetiska spolar inbyggda, exempelvis ett bord, en särskild laddningsstation och även en bärbar dator. På så vis skulle en Iphone eller Apple Watch kunna laddas genom att placeras på en Macbook, och en fulladdad Ipad skulle kunna ladda upp en Iphone.

Apples nästa #Iphone kommer troligtvis att lanseras under hösten.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.