Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apples prylar får induktiv laddning

Ett analysföretag har granskat flera av Apples patent, och drar slutsatsen att framtidens Iphone, Ipad och Mac kommer att kunna ladda varandra med hjälp av magneter.

Under förra året cirkulerade rykten att Apple planerar att införa trådlös laddning i nästa version av Iphone. Nyligen spekulerades det bland annat om att Apple skulle använda teknologi från Energous, rapporterar Mac Rumors. Nu kommer dock uppgifter från analysföretaget Copoperfield att Apple kan gå sin egen väg.

Firman har undersökt flera patentansökningar som Apple har gjort gällande trådlös laddning, totalt över ett dussin sedan 2013. Indikationen är att Apple planerar en egen lösning som inte använder Energous metod att ladda med hjälp av radiovågor utan med hjälp av magnetiska spolar. Induktiv laddning med magneter används redan i Apple Watch, och av företag som Samsung.

I ett av patenten beskriver Apple metoden med laddning via radiovågor som "ineffektiv" och "inte praktisk". Patenten beskriver istället laddning från flera olika föremål med magnetiska spolar inbyggda, exempelvis ett bord, en särskild laddningsstation och även en bärbar dator. På så vis skulle en Iphone eller Apple Watch kunna laddas genom att placeras på en Macbook, och en fulladdad Ipad skulle kunna ladda upp en Iphone.

Apples nästa #Iphone kommer troligtvis att lanseras under hösten.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.