Rykte: Apples prylar får induktiv laddning

Ett analysföretag har granskat flera av Apples patent, och drar slutsatsen att framtidens Iphone, Ipad och Mac kommer att kunna ladda varandra med hjälp av magneter.

Under förra året cirkulerade rykten att Apple planerar att införa trådlös laddning i nästa version av Iphone. Nyligen spekulerades det bland annat om att Apple skulle använda teknologi från Energous, rapporterar Mac Rumors. Nu kommer dock uppgifter från analysföretaget Copoperfield att Apple kan gå sin egen väg.

Firman har undersökt flera patentansökningar som Apple har gjort gällande trådlös laddning, totalt över ett dussin sedan 2013. Indikationen är att Apple planerar en egen lösning som inte använder Energous metod att ladda med hjälp av radiovågor utan med hjälp av magnetiska spolar. Induktiv laddning med magneter används redan i Apple Watch, och av företag som Samsung.

I ett av patenten beskriver Apple metoden med laddning via radiovågor som "ineffektiv" och "inte praktisk". Patenten beskriver istället laddning från flera olika föremål med magnetiska spolar inbyggda, exempelvis ett bord, en särskild laddningsstation och även en bärbar dator. På så vis skulle en Iphone eller Apple Watch kunna laddas genom att placeras på en Macbook, och en fulladdad Ipad skulle kunna ladda upp en Iphone.

Apples nästa #Iphone kommer troligtvis att lanseras under hösten.

Nu finns Googles Kalender att ladda ner till Ipad. Appen är optimerad för den större arbetsytan men liknar på många sätt Iphone-versionen.

Ny statistik från analysföretaget Verto visar att Apple Music är tjänsten med flest unika lyssnare under februari, medan Youtube Music har högst andel engagerade användare.

Fulkultur är tillbaka, och nu handlar det om hemska monster och farliga bestar. Eller kanske missförstådda och annorlunda individer?

Med basstationen Connect Home vill Samsung ge kontroll över det smarta hemmet, även för den som inte är hemma.

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Under sitt Unpacked-event presenterar Samsung en ny version av kameran Gear 360, med 4K-upplösning och livesändning.