Apple släpper säkerhetsuppdateringar

Apple har uppdaterat IOS, Mac OS, TV OS och Watch OS med mindre säkerhetsåtgärder och buggfixar.

#Apple har släppt uppdateringar till sina operativsystem, med buggfixar och icke specificerade säkerhetsåtgärder. De senaste versionerna är nu IOS 10.2.1, Mac OS 10.12.3, Watch OS 3.1.3 och TV OS 10.1.1.

Det anges inga nya funktioner i systemen, utan fokus ligger på säkerhet och buggfixar. Den nya versionen av Mac OS ska bland annat åtgärda ett problem när nya Macbook Pro växlar mellan det dedikerade och det integrerade grafikkortet. På Mac har också Itunes uppdaterats till version 12.5.5, vilket ska ge "mindre prestandaförbättringar".

Mac OS, IOS och TV OS uppdateras genom programuppdateringen på respektive enhet. Watch OS däremot uppdateras via en Iphone till klockan.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.