Apple släpper säkerhetsuppdateringar

Apple har uppdaterat IOS, Mac OS, TV OS och Watch OS med mindre säkerhetsåtgärder och buggfixar.

#Apple har släppt uppdateringar till sina operativsystem, med buggfixar och icke specificerade säkerhetsåtgärder. De senaste versionerna är nu IOS 10.2.1, Mac OS 10.12.3, Watch OS 3.1.3 och TV OS 10.1.1.

Det anges inga nya funktioner i systemen, utan fokus ligger på säkerhet och buggfixar. Den nya versionen av Mac OS ska bland annat åtgärda ett problem när nya Macbook Pro växlar mellan det dedikerade och det integrerade grafikkortet. På Mac har också Itunes uppdaterats till version 12.5.5, vilket ska ge "mindre prestandaförbättringar".

Mac OS, IOS och TV OS uppdateras genom programuppdateringen på respektive enhet. Watch OS däremot uppdateras via en Iphone till klockan.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.