Konceptbilder av Iphone X

En av de första konceptbilderna för nästa Iphone har dykt upp på nätet. och visst kittlar det fantasin en smula.

Som brukligt är vid den här tiden på året handlar många av ryktena kring Apples nästa Iphone-modell om design. Förra året bröt Apple sin trend genom att släppa Iphone 7, som trots ordentliga prestanda- och funktions-förändringar bibehöll samma formfaktor som föregångarna Iphone 6 och Iphone 6S.

Årets modell kommer enligt flera uppgifter dock innebära en ny design, om än inspirerad av tidigare modeller som Iphone 4 och Iphone 5. Fram- och baksidan ska täckas av glas, och en stålram längs sidan håller allt samman. Jämfört med sina äldre föregångare blir dock 2017 års Iphone tunnare och får enligt rykten en bildskärm med välvt glas vid kanterna.

Nu har 3D-grafikern Imran Taylor satt ihop en serie konceptbilder för alla som vill fantisera lite om hur nästa Iphone kan komma att se ut. Taylor kallar den Iphone X, som är ett av namnen årets modell kan komma att få. Andra alternativ som föreslagits är Iphone 7S eller #Iphone 8. Taylor föreställer sig också att bildskärmen går från kant till kant, att hemknappen integreras med skärmen och att telefonen får samma Smart Connector på baksidan som Ipad Pro har.

En annan detalj är de dubbla kamerorna på baksidan, som till skillnad från Iphone 7 Plus har placerats vertikalt ovanför varandra.

Kommentarer
25 svar

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!