Konceptbilder av Iphone X

En av de första konceptbilderna för nästa Iphone har dykt upp på nätet. och visst kittlar det fantasin en smula.

Som brukligt är vid den här tiden på året handlar många av ryktena kring Apples nästa Iphone-modell om design. Förra året bröt Apple sin trend genom att släppa Iphone 7, som trots ordentliga prestanda- och funktions-förändringar bibehöll samma formfaktor som föregångarna Iphone 6 och Iphone 6S.

Årets modell kommer enligt flera uppgifter dock innebära en ny design, om än inspirerad av tidigare modeller som Iphone 4 och Iphone 5. Fram- och baksidan ska täckas av glas, och en stålram längs sidan håller allt samman. Jämfört med sina äldre föregångare blir dock 2017 års Iphone tunnare och får enligt rykten en bildskärm med välvt glas vid kanterna.

Nu har 3D-grafikern Imran Taylor satt ihop en serie konceptbilder för alla som vill fantisera lite om hur nästa Iphone kan komma att se ut. Taylor kallar den Iphone X, som är ett av namnen årets modell kan komma att få. Andra alternativ som föreslagits är Iphone 7S eller #Iphone 8. Taylor föreställer sig också att bildskärmen går från kant till kant, att hemknappen integreras med skärmen och att telefonen får samma Smart Connector på baksidan som Ipad Pro har.

En annan detalj är de dubbla kamerorna på baksidan, som till skillnad från Iphone 7 Plus har placerats vertikalt ovanför varandra.

Kommentarer
25 svar

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.