Konceptbilder av Iphone X

En av de första konceptbilderna för nästa Iphone har dykt upp på nätet. och visst kittlar det fantasin en smula.

Som brukligt är vid den här tiden på året handlar många av ryktena kring Apples nästa Iphone-modell om design. Förra året bröt Apple sin trend genom att släppa Iphone 7, som trots ordentliga prestanda- och funktions-förändringar bibehöll samma formfaktor som föregångarna Iphone 6 och Iphone 6S.

Årets modell kommer enligt flera uppgifter dock innebära en ny design, om än inspirerad av tidigare modeller som Iphone 4 och Iphone 5. Fram- och baksidan ska täckas av glas, och en stålram längs sidan håller allt samman. Jämfört med sina äldre föregångare blir dock 2017 års Iphone tunnare och får enligt rykten en bildskärm med välvt glas vid kanterna.

Nu har 3D-grafikern Imran Taylor satt ihop en serie konceptbilder för alla som vill fantisera lite om hur nästa Iphone kan komma att se ut. Taylor kallar den Iphone X, som är ett av namnen årets modell kan komma att få. Andra alternativ som föreslagits är Iphone 7S eller #Iphone 8. Taylor föreställer sig också att bildskärmen går från kant till kant, att hemknappen integreras med skärmen och att telefonen får samma Smart Connector på baksidan som Ipad Pro har.

En annan detalj är de dubbla kamerorna på baksidan, som till skillnad från Iphone 7 Plus har placerats vertikalt ovanför varandra.

Kommentarer
25 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.