Konceptbilder av Iphone X

En av de första konceptbilderna för nästa Iphone har dykt upp på nätet. och visst kittlar det fantasin en smula.

Som brukligt är vid den här tiden på året handlar många av ryktena kring Apples nästa Iphone-modell om design. Förra året bröt Apple sin trend genom att släppa Iphone 7, som trots ordentliga prestanda- och funktions-förändringar bibehöll samma formfaktor som föregångarna Iphone 6 och Iphone 6S.

Årets modell kommer enligt flera uppgifter dock innebära en ny design, om än inspirerad av tidigare modeller som Iphone 4 och Iphone 5. Fram- och baksidan ska täckas av glas, och en stålram längs sidan håller allt samman. Jämfört med sina äldre föregångare blir dock 2017 års Iphone tunnare och får enligt rykten en bildskärm med välvt glas vid kanterna.

Nu har 3D-grafikern Imran Taylor satt ihop en serie konceptbilder för alla som vill fantisera lite om hur nästa Iphone kan komma att se ut. Taylor kallar den Iphone X, som är ett av namnen årets modell kan komma att få. Andra alternativ som föreslagits är Iphone 7S eller #Iphone 8. Taylor föreställer sig också att bildskärmen går från kant till kant, att hemknappen integreras med skärmen och att telefonen får samma Smart Connector på baksidan som Ipad Pro har.

En annan detalj är de dubbla kamerorna på baksidan, som till skillnad från Iphone 7 Plus har placerats vertikalt ovanför varandra.

Kommentarer
25 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.