Konceptbilder av Iphone X

En av de första konceptbilderna för nästa Iphone har dykt upp på nätet. och visst kittlar det fantasin en smula.

Som brukligt är vid den här tiden på året handlar många av ryktena kring Apples nästa Iphone-modell om design. Förra året bröt Apple sin trend genom att släppa Iphone 7, som trots ordentliga prestanda- och funktions-förändringar bibehöll samma formfaktor som föregångarna Iphone 6 och Iphone 6S.

Årets modell kommer enligt flera uppgifter dock innebära en ny design, om än inspirerad av tidigare modeller som Iphone 4 och Iphone 5. Fram- och baksidan ska täckas av glas, och en stålram längs sidan håller allt samman. Jämfört med sina äldre föregångare blir dock 2017 års Iphone tunnare och får enligt rykten en bildskärm med välvt glas vid kanterna.

Nu har 3D-grafikern Imran Taylor satt ihop en serie konceptbilder för alla som vill fantisera lite om hur nästa Iphone kan komma att se ut. Taylor kallar den Iphone X, som är ett av namnen årets modell kan komma att få. Andra alternativ som föreslagits är Iphone 7S eller #Iphone 8. Taylor föreställer sig också att bildskärmen går från kant till kant, att hemknappen integreras med skärmen och att telefonen får samma Smart Connector på baksidan som Ipad Pro har.

En annan detalj är de dubbla kamerorna på baksidan, som till skillnad från Iphone 7 Plus har placerats vertikalt ovanför varandra.

Kommentarer
25 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.