Dongle Daddy hjälper dig hitta rätt sladd

En dödsenkel guide på nätet för de som inte vet vilken sladd de ska köpa.

Har du problem med att hitta rätt typ av sladdar till dina olika enheter? Webbplatsen Dongle Daddy kan hjälpa dig med detta. Sidan är grafiskt avskalad men pedagogisk. Du börjar vilken typ av enhet du vill koppla ihop något med, exempelvis dator, platta, mobiltelefon, TV eller e-boksläsare.

Därefter fyller du i vad du vill koppla enheten till. Med hjälp av bland annat bilder på olika enheter och portar som besökaren får klicka ja eller nej på presenterar sidan vilken typ av kontakt du borde köpa för att kunna koppla de olika enheterna med varandra. Produkten som presenteras är direkt länkad till Amazon för att ytterligare underlätta processen att skaffa rätt sladd för ändamålet.

Även om Dongle Daddy på många sätt är uppdaterad har den ännu inte riktigt förstått konceptet med en dator som saknar USB Type-A port. Macbook Pro-användare som har den senaste modellen får vänta ett tag tills webbplatsen har inkluderat datorerna i sin katalog. För alla andra är det ett smidigt och enkelt sätt att få reda på vilken sladd en borde köpa.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
6 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.