Dongle Daddy hjälper dig hitta rätt sladd

En dödsenkel guide på nätet för de som inte vet vilken sladd de ska köpa.

Har du problem med att hitta rätt typ av sladdar till dina olika enheter? Webbplatsen Dongle Daddy kan hjälpa dig med detta. Sidan är grafiskt avskalad men pedagogisk. Du börjar vilken typ av enhet du vill koppla ihop något med, exempelvis dator, platta, mobiltelefon, TV eller e-boksläsare.

Därefter fyller du i vad du vill koppla enheten till. Med hjälp av bland annat bilder på olika enheter och portar som besökaren får klicka ja eller nej på presenterar sidan vilken typ av kontakt du borde köpa för att kunna koppla de olika enheterna med varandra. Produkten som presenteras är direkt länkad till Amazon för att ytterligare underlätta processen att skaffa rätt sladd för ändamålet.

Även om Dongle Daddy på många sätt är uppdaterad har den ännu inte riktigt förstått konceptet med en dator som saknar USB Type-A port. Macbook Pro-användare som har den senaste modellen får vänta ett tag tills webbplatsen har inkluderat datorerna i sin katalog. För alla andra är det ett smidigt och enkelt sätt att få reda på vilken sladd en borde köpa.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
6 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.