Trump byter Android mot en "säker" telefon

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har bytt sin Android-telefon mot en annan enhet, som enligt källor är "säker och krypterad".

Kontroversielle Donald Trump står nu inför att sväras in som USA:s president, och i en artikel går New York Times igenom de många förberedelser som sker inför bytet av administration i Vita huset. Bland annat rapporterar källor att Trump fått byta in sin Android-telefon mot en annan enhet godkänd av Secret Service.

Trump har inte minst gjort sig känd genom sina utspel på Twitter, och genom att granska dessa inlägg har det framkommit att han förmodligen använder en Galaxy-telefon privat. Det är denna som nu växlats in mot en enhet som är "säker och krypterad" enligt rapporten.

Vilken telefon USA:s president använder är i första hand ett säkerhetsbeslut. När den tidigare presidenten Barack Obama tillträdde 2009 använde han till en början sin Blackberry-telefon, men bytte snart till en annan smart telefon spärrad från att ringa någon, installera appar, ta bilder eller spela musik. Telefonen kunde dock skicka Tweets och e-post till "ett begränsat antal personer". Detta rapporterar Associated Press, som också uppger att det var en Iphone Obama bytte till.

Om även Donald Trump nu börjar använda en begränsad Iphone är oklart, men den tillträdande presidenten gick under sin kampanj ut med ett löfte om att tvinga Apple att flytta sin tillverkning till USA om han vann.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
19 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.