Trump byter Android mot en "säker" telefon

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har bytt sin Android-telefon mot en annan enhet, som enligt källor är "säker och krypterad".

Kontroversielle Donald Trump står nu inför att sväras in som USA:s president, och i en artikel går New York Times igenom de många förberedelser som sker inför bytet av administration i Vita huset. Bland annat rapporterar källor att Trump fått byta in sin Android-telefon mot en annan enhet godkänd av Secret Service.

Trump har inte minst gjort sig känd genom sina utspel på Twitter, och genom att granska dessa inlägg har det framkommit att han förmodligen använder en Galaxy-telefon privat. Det är denna som nu växlats in mot en enhet som är "säker och krypterad" enligt rapporten.

Vilken telefon USA:s president använder är i första hand ett säkerhetsbeslut. När den tidigare presidenten Barack Obama tillträdde 2009 använde han till en början sin Blackberry-telefon, men bytte snart till en annan smart telefon spärrad från att ringa någon, installera appar, ta bilder eller spela musik. Telefonen kunde dock skicka Tweets och e-post till "ett begränsat antal personer". Detta rapporterar Associated Press, som också uppger att det var en Iphone Obama bytte till.

Om även Donald Trump nu börjar använda en begränsad Iphone är oklart, men den tillträdande presidenten gick under sin kampanj ut med ett löfte om att tvinga Apple att flytta sin tillverkning till USA om han vann.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
19 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.