Trump byter Android mot en "säker" telefon

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har bytt sin Android-telefon mot en annan enhet, som enligt källor är "säker och krypterad".

Kontroversielle Donald Trump står nu inför att sväras in som USA:s president, och i en artikel går New York Times igenom de många förberedelser som sker inför bytet av administration i Vita huset. Bland annat rapporterar källor att Trump fått byta in sin Android-telefon mot en annan enhet godkänd av Secret Service.

Trump har inte minst gjort sig känd genom sina utspel på Twitter, och genom att granska dessa inlägg har det framkommit att han förmodligen använder en Galaxy-telefon privat. Det är denna som nu växlats in mot en enhet som är "säker och krypterad" enligt rapporten.

Vilken telefon USA:s president använder är i första hand ett säkerhetsbeslut. När den tidigare presidenten Barack Obama tillträdde 2009 använde han till en början sin Blackberry-telefon, men bytte snart till en annan smart telefon spärrad från att ringa någon, installera appar, ta bilder eller spela musik. Telefonen kunde dock skicka Tweets och e-post till "ett begränsat antal personer". Detta rapporterar Associated Press, som också uppger att det var en Iphone Obama bytte till.

Om även Donald Trump nu börjar använda en begränsad Iphone är oklart, men den tillträdande presidenten gick under sin kampanj ut med ett löfte om att tvinga Apple att flytta sin tillverkning till USA om han vann.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
19 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.