Trump byter Android mot en "säker" telefon

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har bytt sin Android-telefon mot en annan enhet, som enligt källor är "säker och krypterad".

Kontroversielle Donald Trump står nu inför att sväras in som USA:s president, och i en artikel går New York Times igenom de många förberedelser som sker inför bytet av administration i Vita huset. Bland annat rapporterar källor att Trump fått byta in sin Android-telefon mot en annan enhet godkänd av Secret Service.

Trump har inte minst gjort sig känd genom sina utspel på Twitter, och genom att granska dessa inlägg har det framkommit att han förmodligen använder en Galaxy-telefon privat. Det är denna som nu växlats in mot en enhet som är "säker och krypterad" enligt rapporten.

Vilken telefon USA:s president använder är i första hand ett säkerhetsbeslut. När den tidigare presidenten Barack Obama tillträdde 2009 använde han till en början sin Blackberry-telefon, men bytte snart till en annan smart telefon spärrad från att ringa någon, installera appar, ta bilder eller spela musik. Telefonen kunde dock skicka Tweets och e-post till "ett begränsat antal personer". Detta rapporterar Associated Press, som också uppger att det var en Iphone Obama bytte till.

Om även Donald Trump nu börjar använda en begränsad Iphone är oklart, men den tillträdande presidenten gick under sin kampanj ut med ett löfte om att tvinga Apple att flytta sin tillverkning till USA om han vann.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
19 svar

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.