Trump byter Android mot en "säker" telefon

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har bytt sin Android-telefon mot en annan enhet, som enligt källor är "säker och krypterad".

Kontroversielle Donald Trump står nu inför att sväras in som USA:s president, och i en artikel går New York Times igenom de många förberedelser som sker inför bytet av administration i Vita huset. Bland annat rapporterar källor att Trump fått byta in sin Android-telefon mot en annan enhet godkänd av Secret Service.

Trump har inte minst gjort sig känd genom sina utspel på Twitter, och genom att granska dessa inlägg har det framkommit att han förmodligen använder en Galaxy-telefon privat. Det är denna som nu växlats in mot en enhet som är "säker och krypterad" enligt rapporten.

Vilken telefon USA:s president använder är i första hand ett säkerhetsbeslut. När den tidigare presidenten Barack Obama tillträdde 2009 använde han till en början sin Blackberry-telefon, men bytte snart till en annan smart telefon spärrad från att ringa någon, installera appar, ta bilder eller spela musik. Telefonen kunde dock skicka Tweets och e-post till "ett begränsat antal personer". Detta rapporterar Associated Press, som också uppger att det var en Iphone Obama bytte till.

Om även Donald Trump nu börjar använda en begränsad Iphone är oklart, men den tillträdande presidenten gick under sin kampanj ut med ett löfte om att tvinga Apple att flytta sin tillverkning till USA om han vann.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
19 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.