Apple uppdaterar Final Cut Pro X, Motion och Compressor

Apple släpper uppdateringar till sin svit av videoredigeringsappar, med prestandaförbättringar, buggfixar och mindre åtgärder.

Tidigare i veckan uppdaterade #Apple sina musikprogram Logic Pro X och Garageband, och nu är det dags för videoapparna att få lite kärlek. Apple har släppt uppdateringar till Final Cut Pro X, Motion och Compressor. Framförallt handlar det dock om buggfixar och allmän prestandaförbättring.

Final Cut får bland annat bättre prestanda vid export av H.264-filer, och ett problem att bränna ut filmer på DVD har åtgärdats. Motion får bland annat bättre stabilitet när flera kamerakällor används, och Compressor får bättre in- och uttoning vid distribuerad kodning.

Alla apparna går att uppdatera eller köpa via Mac App Store. Final Cut Pro X kostar 3 195 kronor, och de kompletterande apparna Motion och Compressor kostar 519 kronor styck.

Skriven av Jakob Nilsson

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.