Apple uppdaterar Final Cut Pro X, Motion och Compressor

Apple släpper uppdateringar till sin svit av videoredigeringsappar, med prestandaförbättringar, buggfixar och mindre åtgärder.

Tidigare i veckan uppdaterade #Apple sina musikprogram Logic Pro X och Garageband, och nu är det dags för videoapparna att få lite kärlek. Apple har släppt uppdateringar till Final Cut Pro X, Motion och Compressor. Framförallt handlar det dock om buggfixar och allmän prestandaförbättring.

Final Cut får bland annat bättre prestanda vid export av H.264-filer, och ett problem att bränna ut filmer på DVD har åtgärdats. Motion får bland annat bättre stabilitet när flera kamerakällor används, och Compressor får bättre in- och uttoning vid distribuerad kodning.

Alla apparna går att uppdatera eller köpa via Mac App Store. Final Cut Pro X kostar 3 195 kronor, och de kompletterande apparna Motion och Compressor kostar 519 kronor styck.

Skriven av Jakob Nilsson

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.