Tidal får redigeringsverktyg

Den strömmande musiktjänsten Tidal har fått ett redigeringsverktyg som låter dig redigera låtars längd och hastighet.

Den kanske mindre kända musiktjänsten #Tidal som 2015 köptes upp av Project Panther Bidco med Jay-Z som en av huvudägaren har nu fått ett redigeringsverktyg där det går att redigera låtarna du lyssnar på.

Turerna med Tidal har varit många och företag som Samsung och Apple har ryktats om att vara intresserade av att köpa upp tjänsten som har haft vissa svårigheter att klara sig på egna ben.

Engadget rapporterar nu att den strömmande musiktjänsten tillåter lyssnare ett redigeringsverktyg där denne kan ändra låtens längd och hastighet. För att göra ändringar i låten måste du markera delarna du vill ändra, därefter går det att förkorta, ändra hastighet eller bestämma hur låten tonar in eller ut. Låtarna som redigeras kan sedan sparas i en separat spellista som gör de lätt att hitta tillbaka till.

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.