Tidal får redigeringsverktyg

Den strömmande musiktjänsten Tidal har fått ett redigeringsverktyg som låter dig redigera låtars längd och hastighet.

Den kanske mindre kända musiktjänsten #Tidal som 2015 köptes upp av Project Panther Bidco med Jay-Z som en av huvudägaren har nu fått ett redigeringsverktyg där det går att redigera låtarna du lyssnar på.

Turerna med Tidal har varit många och företag som Samsung och Apple har ryktats om att vara intresserade av att köpa upp tjänsten som har haft vissa svårigheter att klara sig på egna ben.

Engadget rapporterar nu att den strömmande musiktjänsten tillåter lyssnare ett redigeringsverktyg där denne kan ändra låtens längd och hastighet. För att göra ändringar i låten måste du markera delarna du vill ändra, därefter går det att förkorta, ändra hastighet eller bestämma hur låten tonar in eller ut. Låtarna som redigeras kan sedan sparas i en separat spellista som gör de lätt att hitta tillbaka till.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!