Tidal får redigeringsverktyg

Den strömmande musiktjänsten Tidal har fått ett redigeringsverktyg som låter dig redigera låtars längd och hastighet.

Den kanske mindre kända musiktjänsten #Tidal som 2015 köptes upp av Project Panther Bidco med Jay-Z som en av huvudägaren har nu fått ett redigeringsverktyg där det går att redigera låtarna du lyssnar på.

Turerna med Tidal har varit många och företag som Samsung och Apple har ryktats om att vara intresserade av att köpa upp tjänsten som har haft vissa svårigheter att klara sig på egna ben.

Engadget rapporterar nu att den strömmande musiktjänsten tillåter lyssnare ett redigeringsverktyg där denne kan ändra låtens längd och hastighet. För att göra ändringar i låten måste du markera delarna du vill ändra, därefter går det att förkorta, ändra hastighet eller bestämma hur låten tonar in eller ut. Låtarna som redigeras kan sedan sparas i en separat spellista som gör de lätt att hitta tillbaka till.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.