Rykte: Google tar budgetsatsningen Android One till USA

Google vill utöka Android bland USA:s lågbudgettelefoner, och tar därför satsningen Android One till landet senare i år.

#Google har sedan tidigare sjösatt satsningen Android One i länder som Pakistan, Indian, Bangladesh och Nepal. Android One är en serie telefoner som säljs i de lägre prissegmenten. Telefonerna som säljs under Android One-märkningen görs av olika tillverkare, medan Google ansvarar för mjukvarausidan i form av systemuppdateringar och säkerhet.

Förra året utökade Google programmet till Europa och Japan, och nu uppger The Information (kräver inloggning) att även USA får den första Android One-telefonen i mitten av året. Enligt tre personer med insikt i Google planer ska lanseringen följas av en marknadsföringskampanj finansierad av Google. Vilken tillverkare som gör själva telefonen är inte avslöjat, men en av personerna lyfte fram LG som en möjlig partner.

Operativsystemet #Android finns redan på ungefär hälften av de smarta mobiltelefoner som säljs i USA, men de flesta av dessa tillverkas av företag som Samsung och LG. Dessa kör ofta sina egna versioner av Android, vilket gör att marknaden är fragmenterad och det är svårt för Google att distribuera nya versioner av systemet.

För premiumtelefoner har Google förra året lanserat sin egen telefon Pixel, vilket kan ses som ett försök att ta en större egen kontroll över ekosystemet Android. Bland billigre mobiler ska nu Android One-programmet ge en mer uniform användarbas tack vare garanterade system- och säkerhetsuppdateringar från Google i två år efter köpet.

Ett annat syfte med Android One enligt rapporten är att stärka Googles eget varumärke, och lyfta fram systemet Android snarare än specifika tillverkare som Samsung.

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.