Rykte: Ny Apple Pencil presenteras i mars

Apple tros lansera en andra generationens Apple Pencil under ett event i mars i tillsammans med nya modeller av Ipad Pro.

Tidigare har det ryktas om att #Apple ska lansera en ny Ipad Pro med större skärm och bredare stöd för tillbehöret #Apple Pencil. Nu rapporterar tekniknyhetssidan Wei Feng [Google översätt] om ett rykte från leverantörer att en ny version av Apple Pencil kommer presenteras under ett Apple-event event i mars.

Det finns ännu få detaljer om vilka förbättrade eller nya funktioner pennan kommer få men tidigare rykten säger att flera appar kommer få stöd för pennan och att det kommer finnas ett bredare stöd för den i IOS, såsom Mail, Safari och Imessage. Ett patent som Apple sökt pekar också mot möjligheten att den nya pennan kan få en inbyggd magnet så att den går att fästa på Ipad-enheten när den inte används, rapporterar Patently Apple. Ryktena säger också att nya Ipad Pro kommer få en bättre och snabbare bildskärm vilket skulle innebära mindre fördröjning när Apple Pecil används.