Apple uppdaterar Logic Pro X och Garageband

Apple släpper omfattande uppdateringar till sina musikappar Logic Pro X för Mac OS och Garageband för IOS, med flera nya funktioner.

#Apple har släppt två ordentliga uppdateringar till bolagets musikprogram #Logic Pro X för Mac och IOS-versionen av #Garageband. Båda apparna får flera nya funktioner och verktyg.

Garageband för IOS släpps i version 2.2, och får synthen Alchemy som innehåller mer än 150 olika ljud i olika genrer, så som EDM och Hip Hop. Alchemy kom till Logic Pro X med en uppdatering 2015, och finns nu alltså även i den mer konsumentvänliga mobilappen Garageband.

Garageband får också en omdesignad ljudbläddrare som ska göra det enklare att hitta rätt ljud, och nya mixningseffekter i form av Visual EQ, Bitcrusher och Overdrive. En annan funktion som tidigare funnits i Mac-versionen av Garageband är möjligheten att spela in samma sektion flera gånger och sedan välja den bästa tagningen. Dessutom finns ett integrerat anteckningsblock i appen för att lägga till kommentarer till projekten.

Touch Bar, stereopanorering och ljusare färger

Logic Pro X riktas mer till professionella musiker, och uppdateras till version 10.3. Appen får bland annat stöd för Touch Bar-remsan i nya Macbook Pro, och ett uppdaterat gränssnitt med ljusare färger och nytt utseende på kontroller för regionredigering.

Vad gäller nya verktyg får Logic Pro X bland annat möjligheten att lägga in- och uttoningar i flera regioner samtidigt, äkta stereopanorering och en 64-bitars summeringsmotor. Det går nu också att importera MusicXML-filer.

Både Garageband och Logic Pro X får också nya möjligheter att dela projekt med varandra. Det går att börja arbeta på ett projekt på en Iphone eller Ipad i Garageband, och sedan via Icloud lägga till detta som ett nytt spår i Logic på Mac.

Garageband för IOS är gratis för alla som köper en IOS-enhet, och går annars att köpa i App Store för 50 kronor. Logic Pro X kostar 2 095 kronor i Mac App Store.

Kommentarer
2 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.