Apple uppdaterar Logic Pro X och Garageband

Apple släpper omfattande uppdateringar till sina musikappar Logic Pro X för Mac OS och Garageband för IOS, med flera nya funktioner.

#Apple har släppt två ordentliga uppdateringar till bolagets musikprogram #Logic Pro X för Mac och IOS-versionen av #Garageband. Båda apparna får flera nya funktioner och verktyg.

Garageband för IOS släpps i version 2.2, och får synthen Alchemy som innehåller mer än 150 olika ljud i olika genrer, så som EDM och Hip Hop. Alchemy kom till Logic Pro X med en uppdatering 2015, och finns nu alltså även i den mer konsumentvänliga mobilappen Garageband.

Garageband får också en omdesignad ljudbläddrare som ska göra det enklare att hitta rätt ljud, och nya mixningseffekter i form av Visual EQ, Bitcrusher och Overdrive. En annan funktion som tidigare funnits i Mac-versionen av Garageband är möjligheten att spela in samma sektion flera gånger och sedan välja den bästa tagningen. Dessutom finns ett integrerat anteckningsblock i appen för att lägga till kommentarer till projekten.

Touch Bar, stereopanorering och ljusare färger

Logic Pro X riktas mer till professionella musiker, och uppdateras till version 10.3. Appen får bland annat stöd för Touch Bar-remsan i nya Macbook Pro, och ett uppdaterat gränssnitt med ljusare färger och nytt utseende på kontroller för regionredigering.

Vad gäller nya verktyg får Logic Pro X bland annat möjligheten att lägga in- och uttoningar i flera regioner samtidigt, äkta stereopanorering och en 64-bitars summeringsmotor. Det går nu också att importera MusicXML-filer.

Både Garageband och Logic Pro X får också nya möjligheter att dela projekt med varandra. Det går att börja arbeta på ett projekt på en Iphone eller Ipad i Garageband, och sedan via Icloud lägga till detta som ett nytt spår i Logic på Mac.

Garageband för IOS är gratis för alla som köper en IOS-enhet, och går annars att köpa i App Store för 50 kronor. Logic Pro X kostar 2 095 kronor i Mac App Store.

Kommentarer
3 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.