Rykte: Facebook slutar betala för livevideor

Facebooks kärleksaffär med sponsrade livevideor ser ut att ha varit kortvarig, och nu uppges fokus istället flyttas till förproducerat videomaterial.

#Facebook har under en tid uttryckt stort intresse för video, och särskilt livevideo. Företaget startade till och med ett program förra året där vissa större nyhetsmedier får betalt för att publicera liveinnehåll på Facebook.

Vurmen för livevideo ser ut att ha varit kortvarig, för enligt en rapport från Recode har den sociala mediejätten nu börjat tona ned Facebook Live i samtal med innehållsproducenter. Därtill kommer troligtvis inte ersättningsprogrammet för livematerial att förnyas. Istället ska fokus flyttas till längre förinspelade videor.

Enligt Recode har intresset för kompensation för livevideor varit svalt från andra medier, men Facebook uppges fortfarande vara entusiasiskt inför användar-producerat liveinnehåll. Facebook har inte kommenterat rapporten.

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?