Rykte: Facebook slutar betala för livevideor

Facebooks kärleksaffär med sponsrade livevideor ser ut att ha varit kortvarig, och nu uppges fokus istället flyttas till förproducerat videomaterial.

#Facebook har under en tid uttryckt stort intresse för video, och särskilt livevideo. Företaget startade till och med ett program förra året där vissa större nyhetsmedier får betalt för att publicera liveinnehåll på Facebook.

Vurmen för livevideo ser ut att ha varit kortvarig, för enligt en rapport från Recode har den sociala mediejätten nu börjat tona ned Facebook Live i samtal med innehållsproducenter. Därtill kommer troligtvis inte ersättningsprogrammet för livematerial att förnyas. Istället ska fokus flyttas till längre förinspelade videor.

Enligt Recode har intresset för kompensation för livevideor varit svalt från andra medier, men Facebook uppges fortfarande vara entusiasiskt inför användar-producerat liveinnehåll. Facebook har inte kommenterat rapporten.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.