Rykte: Facebook slutar betala för livevideor

Facebooks kärleksaffär med sponsrade livevideor ser ut att ha varit kortvarig, och nu uppges fokus istället flyttas till förproducerat videomaterial.

#Facebook har under en tid uttryckt stort intresse för video, och särskilt livevideo. Företaget startade till och med ett program förra året där vissa större nyhetsmedier får betalt för att publicera liveinnehåll på Facebook.

Vurmen för livevideo ser ut att ha varit kortvarig, för enligt en rapport från Recode har den sociala mediejätten nu börjat tona ned Facebook Live i samtal med innehållsproducenter. Därtill kommer troligtvis inte ersättningsprogrammet för livematerial att förnyas. Istället ska fokus flyttas till längre förinspelade videor.

Enligt Recode har intresset för kompensation för livevideor varit svalt från andra medier, men Facebook uppges fortfarande vara entusiasiskt inför användar-producerat liveinnehåll. Facebook har inte kommenterat rapporten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.