Rykte: Facebook slutar betala för livevideor

Facebooks kärleksaffär med sponsrade livevideor ser ut att ha varit kortvarig, och nu uppges fokus istället flyttas till förproducerat videomaterial.

#Facebook har under en tid uttryckt stort intresse för video, och särskilt livevideo. Företaget startade till och med ett program förra året där vissa större nyhetsmedier får betalt för att publicera liveinnehåll på Facebook.

Vurmen för livevideo ser ut att ha varit kortvarig, för enligt en rapport från Recode har den sociala mediejätten nu börjat tona ned Facebook Live i samtal med innehållsproducenter. Därtill kommer troligtvis inte ersättningsprogrammet för livematerial att förnyas. Istället ska fokus flyttas till längre förinspelade videor.

Enligt Recode har intresset för kompensation för livevideor varit svalt från andra medier, men Facebook uppges fortfarande vara entusiasiskt inför användar-producerat liveinnehåll. Facebook har inte kommenterat rapporten.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.