IOS 10.2 stoppar rippade filmer

Den nya appen TV i betaversionen av IOS 10.2 spelar inte egenrippade filmer och TV-program, men det kan handla om en bugg.

Fram tills nu har appen Videor i #IOS kunnat synkronisera videomaterial från Itunes på en dator, inklusive filmer och TV-program som användaren själv rippat från en lagligt köpt DVD-skiva till datorn.

Med IOS 10.2 ersätts dock appen Videor med den nya appen TV, som till stor del fokuserar på att lyfta fram innehåll från Itunes Store och olika strömmande videotjänster. Den ska också visa lokalt lagrade program, men enligt Cult of Mac spelar appen TV inte upp egenrippat material. Detta har upptäckts av användare som installerat betaversionen av 10.2.

Det är dock möjligt att detta handlar om en bugg i appen TV. Användare på Apples användarforum har också upptäckt ett sätt att komma runt problemet. Genom att lägga till en widget av TV-appen i IOS och spela upp därifrån ska det fungera. Värt att nämna är också att appen TV endast lanseras i USA, åtminstone i ett första skede.

Skriven av Jakob Nilsson

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.