IOS 10.2 stoppar rippade filmer

Den nya appen TV i betaversionen av IOS 10.2 spelar inte egenrippade filmer och TV-program, men det kan handla om en bugg.

Fram tills nu har appen Videor i #IOS kunnat synkronisera videomaterial från Itunes på en dator, inklusive filmer och TV-program som användaren själv rippat från en lagligt köpt DVD-skiva till datorn.

Med IOS 10.2 ersätts dock appen Videor med den nya appen TV, som till stor del fokuserar på att lyfta fram innehåll från Itunes Store och olika strömmande videotjänster. Den ska också visa lokalt lagrade program, men enligt Cult of Mac spelar appen TV inte upp egenrippat material. Detta har upptäckts av användare som installerat betaversionen av 10.2.

Det är dock möjligt att detta handlar om en bugg i appen TV. Användare på Apples användarforum har också upptäckt ett sätt att komma runt problemet. Genom att lägga till en widget av TV-appen i IOS och spela upp därifrån ska det fungera. Värt att nämna är också att appen TV endast lanseras i USA, åtminstone i ett första skede.

Skriven av Jakob Nilsson

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.