IOS 10.2 stoppar rippade filmer

Den nya appen TV i betaversionen av IOS 10.2 spelar inte egenrippade filmer och TV-program, men det kan handla om en bugg.

Fram tills nu har appen Videor i #IOS kunnat synkronisera videomaterial från Itunes på en dator, inklusive filmer och TV-program som användaren själv rippat från en lagligt köpt DVD-skiva till datorn.

Med IOS 10.2 ersätts dock appen Videor med den nya appen TV, som till stor del fokuserar på att lyfta fram innehåll från Itunes Store och olika strömmande videotjänster. Den ska också visa lokalt lagrade program, men enligt Cult of Mac spelar appen TV inte upp egenrippat material. Detta har upptäckts av användare som installerat betaversionen av 10.2.

Det är dock möjligt att detta handlar om en bugg i appen TV. Användare på Apples användarforum har också upptäckt ett sätt att komma runt problemet. Genom att lägga till en widget av TV-appen i IOS och spela upp därifrån ska det fungera. Värt att nämna är också att appen TV endast lanseras i USA, åtminstone i ett första skede.

Skriven av Jakob Nilsson

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.