IOS 10.2 stoppar rippade filmer

Den nya appen TV i betaversionen av IOS 10.2 spelar inte egenrippade filmer och TV-program, men det kan handla om en bugg.

Fram tills nu har appen Videor i #IOS kunnat synkronisera videomaterial från Itunes på en dator, inklusive filmer och TV-program som användaren själv rippat från en lagligt köpt DVD-skiva till datorn.

Med IOS 10.2 ersätts dock appen Videor med den nya appen TV, som till stor del fokuserar på att lyfta fram innehåll från Itunes Store och olika strömmande videotjänster. Den ska också visa lokalt lagrade program, men enligt Cult of Mac spelar appen TV inte upp egenrippat material. Detta har upptäckts av användare som installerat betaversionen av 10.2.

Det är dock möjligt att detta handlar om en bugg i appen TV. Användare på Apples användarforum har också upptäckt ett sätt att komma runt problemet. Genom att lägga till en widget av TV-appen i IOS och spela upp därifrån ska det fungera. Värt att nämna är också att appen TV endast lanseras i USA, åtminstone i ett första skede.

Skriven av Jakob Nilsson

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.