IOS 10.2 stoppar rippade filmer

Den nya appen TV i betaversionen av IOS 10.2 spelar inte egenrippade filmer och TV-program, men det kan handla om en bugg.

Fram tills nu har appen Videor i #IOS kunnat synkronisera videomaterial från Itunes på en dator, inklusive filmer och TV-program som användaren själv rippat från en lagligt köpt DVD-skiva till datorn.

Med IOS 10.2 ersätts dock appen Videor med den nya appen TV, som till stor del fokuserar på att lyfta fram innehåll från Itunes Store och olika strömmande videotjänster. Den ska också visa lokalt lagrade program, men enligt Cult of Mac spelar appen TV inte upp egenrippat material. Detta har upptäckts av användare som installerat betaversionen av 10.2.

Det är dock möjligt att detta handlar om en bugg i appen TV. Användare på Apples användarforum har också upptäckt ett sätt att komma runt problemet. Genom att lägga till en widget av TV-appen i IOS och spela upp därifrån ska det fungera. Värt att nämna är också att appen TV endast lanseras i USA, åtminstone i ett första skede.

Skriven av Jakob Nilsson

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.