Raspberry Pi uppdaterar kortdatorn Compute Module

Raspberry Pi släpper en uppdaterad version av Computer Module, en liten dator särskilt avsedd för industrianvändning och avancerade projekt.

I februari förra året lanserades den tredje generationen av enkortsdatorn #Raspberry Pi, med högre prestanda och inbyggt stöd för trådlösa nätverk. Nu tillkännager Raspberry Pi också en ny version av varianten Compute Module, en datorsticka avsedd för industrin och mer avancerad användning än den vanliga Raspberry Pi.

Compute Module 3 som den heter innehåller samma processor på 1.2 Gigahertz som den ordinarie Raspberry Pi 3, men nedkrympt att passa på en SODIMM-sticka. Module 3 saknar anslutningar som Ethernet, HDMI och USB. Produkten är därmed tänkt att användas i en rad olika områden så som robotar, maskiner och annat.

Jämfört med den första Compute Module har prestandan ökats med cirka tio gånger. Två varianter släpps, en vanlig som kostar runt 30 dollar (cirka 270 kronor) och en förenklad version utan inbyggt flashminne för 25 dollar eller runt 220 kronor).

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.