Raspberry Pi uppdaterar kortdatorn Compute Module

Raspberry Pi släpper en uppdaterad version av Computer Module, en liten dator särskilt avsedd för industrianvändning och avancerade projekt.

I februari förra året lanserades den tredje generationen av enkortsdatorn #Raspberry Pi, med högre prestanda och inbyggt stöd för trådlösa nätverk. Nu tillkännager Raspberry Pi också en ny version av varianten Compute Module, en datorsticka avsedd för industrin och mer avancerad användning än den vanliga Raspberry Pi.

Compute Module 3 som den heter innehåller samma processor på 1.2 Gigahertz som den ordinarie Raspberry Pi 3, men nedkrympt att passa på en SODIMM-sticka. Module 3 saknar anslutningar som Ethernet, HDMI och USB. Produkten är därmed tänkt att användas i en rad olika områden så som robotar, maskiner och annat.

Jämfört med den första Compute Module har prestandan ökats med cirka tio gånger. Två varianter släpps, en vanlig som kostar runt 30 dollar (cirka 270 kronor) och en förenklad version utan inbyggt flashminne för 25 dollar eller runt 220 kronor).

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.