Raspberry Pi uppdaterar kortdatorn Compute Module

Raspberry Pi släpper en uppdaterad version av Computer Module, en liten dator särskilt avsedd för industrianvändning och avancerade projekt.

I februari förra året lanserades den tredje generationen av enkortsdatorn #Raspberry Pi, med högre prestanda och inbyggt stöd för trådlösa nätverk. Nu tillkännager Raspberry Pi också en ny version av varianten Compute Module, en datorsticka avsedd för industrin och mer avancerad användning än den vanliga Raspberry Pi.

Compute Module 3 som den heter innehåller samma processor på 1.2 Gigahertz som den ordinarie Raspberry Pi 3, men nedkrympt att passa på en SODIMM-sticka. Module 3 saknar anslutningar som Ethernet, HDMI och USB. Produkten är därmed tänkt att användas i en rad olika områden så som robotar, maskiner och annat.

Jämfört med den första Compute Module har prestandan ökats med cirka tio gånger. Två varianter släpps, en vanlig som kostar runt 30 dollar (cirka 270 kronor) och en förenklad version utan inbyggt flashminne för 25 dollar eller runt 220 kronor).

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.