Raspberry Pi uppdaterar kortdatorn Compute Module

Raspberry Pi släpper en uppdaterad version av Computer Module, en liten dator särskilt avsedd för industrianvändning och avancerade projekt.

I februari förra året lanserades den tredje generationen av enkortsdatorn #Raspberry Pi, med högre prestanda och inbyggt stöd för trådlösa nätverk. Nu tillkännager Raspberry Pi också en ny version av varianten Compute Module, en datorsticka avsedd för industrin och mer avancerad användning än den vanliga Raspberry Pi.

Compute Module 3 som den heter innehåller samma processor på 1.2 Gigahertz som den ordinarie Raspberry Pi 3, men nedkrympt att passa på en SODIMM-sticka. Module 3 saknar anslutningar som Ethernet, HDMI och USB. Produkten är därmed tänkt att användas i en rad olika områden så som robotar, maskiner och annat.

Jämfört med den första Compute Module har prestandan ökats med cirka tio gånger. Två varianter släpps, en vanlig som kostar runt 30 dollar (cirka 270 kronor) och en förenklad version utan inbyggt flashminne för 25 dollar eller runt 220 kronor).

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.