Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Macbook Pro får stöd för 32 gigabyte minne

En välrenommerad analytiker förutspår uppdaterade Macbook Pro-modeller under året, med stöd för mer primärminne och för vissa modeller med lägre priser.

Förutom höga priser och batteritiden var den största kritiken mot Apples nya Macbook Pro-modeller förmodligen att mängden primärminne är begränsat till 16 gigabyte. Detta är dock en begränsning i den typ av processor som används, och analytikern #Ming-Chi Kuo har redan förutspått att mängden kan komma att ökas till 32 gigabyte genom nya modeller detta år, beroende på vilka processorer från Intel som finns tillgängliga.

Nu har Kuo ånyo gått ut med information till sina kunder, och skriver att han räknar med stöd för 32 gigabyte primärminne för årets modeller. Enligt Kuo kommer Apple att satsa på interna förbättringar i år, och bland annat utrusta alla #Macbook Pro med Kaby Lake-processorer från Intel.

Apples produktchef Phil Schiller har försvarat den begränsade minnesmängden och sagt att 32 gigabyte skulle kräva en betydligt mer strömslukande minnestyp. Dagens Macbook Pro använder minnestypen LPDDR3, där LP står för Low Powered. De Skylake-processorer från Intel som används har bara stöd för upp till 16 gigabyte av detta minne, och trots att andra typer av processorn finns använder dessa DDR4-minne, som drar mer ström.

Lösningen på problemet är enligt Apple Insider att använda LPDDR4-minne, som väntas bli tillgängligt senare i år. Ming-Chi Kuo förutspår uppdaterade modeller av både 15- och 13-tums Macbook Pro under tredje kvartalet 2017.

Därtill kan Apples minsta bärbara dator Macbook 12 tum också få en uppdatering under andra kvartalet. Denna tredje generations Macbook väntas få samma design som sina föregångare, men Kaby Lake-processor och stöd för upp till 16 gigabyte minne, snarare än dagens 8 gigabyte.

Spår ökad tillväxt för Mac

Under 2016 sjönk Mac-försäljningen med 8,7 procent jämfört med året innan enligt analysföretaget Gartner. Enligt Kuo beror detta till stor del på oförutsedda produktionsproblem hos Apple. Företaget sägs nu har åtgärdat problemen, och hög efterfrågan på nya Macbook Pro med Touch Bar har lett till att produktionskapaciteten har ökats med 50 procent. Ming-Chi Kuo väntar sig därför förnyad tillväxt för Mac-familjen under 2017.

Ett undantag är Macbook Pro 13 tum utan Touch Bar, som möts av en lägre efterfrågan än väntat. Kuo spår därför att Apple kommer att sänka priset på denna dator i år för att ytterligare stärka dess position som en ersättare till den populära Macbook Air.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.