Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Airbus vill testa flygande bilar i år

VD:n för Airbus Group har meddelat att företaget ska testa prototyper av flygande bilar innan slutet på året.

Flygande bilar är troligtvis en av de mest långlivade tidsmarkörerna för en framtid som ännu ej har blivit verklighet. Troligtvis för att de flesta bilförare idag inte kan anses betrodda att flyga med sina fordon. Tack vare framstegen med självkörande fordon har idéen om flygande trafik ändå fått ny fart.

Ett av de företag som satsar är koncernen Airbus Group som bland annat tillverkar flygplan, helikoptrar och produkter inom rymdfart. Koncernens VD Tom Enders har hållit en presskonferens där han försäkrar att Airbus förbereder just flygande bilar, rapporterar Reuters. Prototyper ska förhoppningsvis börja testas innan slutet av året.

#Airbus bildade 2016 avdelningen Urban Air Mobility med uppgiften att ta fram koncept för flygande fordon. Detta ses som en potentiell lösning på problemen med trafikstockning på vägar. Ett av flera koncept är en helikopterliknande taxi som kan bära flera personer och bokas via en app. Tom Enders säger:

– För hundra år sedan förlades kollektivtrafiken under jord, och nu har vi teknologin för att flytta den ovanför marken. [..] Vi är i en experimentfas, och tar utvecklingen mycket seriöst.

Hur mycket pengar Airbus satsar på att få fram flygande fordon är inte känt, men koncernen ser många potentiella fördelar med att avlasta den markbundna biltrafiken. Bland annat kommer kostnaden för infrastruktur som broar och vägar att kunna bli lägre.

Redaktionen på 99mac önskar givetvis Airbus lycka till, och hoppas att de låter sig inspireras av några av dessa förlagor:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.