Handbrake släpps, efter 13 år i betaversion

Det populära videokodningsverktyget Handbrake har funnits som betaversion i tretton år, men har nu släppts i sin första skarpa version.

Appen #Handbrake är ett populärt verktyg användbart för alla de som vill koda om en video från ett format till ett annat. Handbrake skapades ursprungligen för att läsa in video från DVD-skivor till en Mac, men har under sin tid i betastadiet utvecklats och fått ett stort antal nya funktioner. Efter tretton år meddelar nu utvecklaren att version 1.0 av Handbrake har släppts.

Den första "skarpa" versionen av Handbrake innehåller en ny uppsättning förvalda inställningar lämpliga för moderna enheter, så som Chromecast, Playstation 4 och fjärde generationens Apple TV. Bättre videokodning och filter utlovas också, samt stöd för ljudformat som FLAC och True HD. En lång lista på alla nya förbättringar finns på utvecklarens webbplats.

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.