Handbrake släpps, efter 13 år i betaversion

Det populära videokodningsverktyget Handbrake har funnits som betaversion i tretton år, men har nu släppts i sin första skarpa version.

Appen #Handbrake är ett populärt verktyg användbart för alla de som vill koda om en video från ett format till ett annat. Handbrake skapades ursprungligen för att läsa in video från DVD-skivor till en Mac, men har under sin tid i betastadiet utvecklats och fått ett stort antal nya funktioner. Efter tretton år meddelar nu utvecklaren att version 1.0 av Handbrake har släppts.

Den första "skarpa" versionen av Handbrake innehåller en ny uppsättning förvalda inställningar lämpliga för moderna enheter, så som Chromecast, Playstation 4 och fjärde generationens Apple TV. Bättre videokodning och filter utlovas också, samt stöd för ljudformat som FLAC och True HD. En lång lista på alla nya förbättringar finns på utvecklarens webbplats.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.