Handbrake släpps, efter 13 år i betaversion

Det populära videokodningsverktyget Handbrake har funnits som betaversion i tretton år, men har nu släppts i sin första skarpa version.

Appen #Handbrake är ett populärt verktyg användbart för alla de som vill koda om en video från ett format till ett annat. Handbrake skapades ursprungligen för att läsa in video från DVD-skivor till en Mac, men har under sin tid i betastadiet utvecklats och fått ett stort antal nya funktioner. Efter tretton år meddelar nu utvecklaren att version 1.0 av Handbrake har släppts.

Den första "skarpa" versionen av Handbrake innehåller en ny uppsättning förvalda inställningar lämpliga för moderna enheter, så som Chromecast, Playstation 4 och fjärde generationens Apple TV. Bättre videokodning och filter utlovas också, samt stöd för ljudformat som FLAC och True HD. En lång lista på alla nya förbättringar finns på utvecklarens webbplats.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.