Handbrake släpps, efter 13 år i betaversion

Det populära videokodningsverktyget Handbrake har funnits som betaversion i tretton år, men har nu släppts i sin första skarpa version.

Appen #Handbrake är ett populärt verktyg användbart för alla de som vill koda om en video från ett format till ett annat. Handbrake skapades ursprungligen för att läsa in video från DVD-skivor till en Mac, men har under sin tid i betastadiet utvecklats och fått ett stort antal nya funktioner. Efter tretton år meddelar nu utvecklaren att version 1.0 av Handbrake har släppts.

Den första "skarpa" versionen av Handbrake innehåller en ny uppsättning förvalda inställningar lämpliga för moderna enheter, så som Chromecast, Playstation 4 och fjärde generationens Apple TV. Bättre videokodning och filter utlovas också, samt stöd för ljudformat som FLAC och True HD. En lång lista på alla nya förbättringar finns på utvecklarens webbplats.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.