Handbrake släpps, efter 13 år i betaversion

Det populära videokodningsverktyget Handbrake har funnits som betaversion i tretton år, men har nu släppts i sin första skarpa version.

Appen #Handbrake är ett populärt verktyg användbart för alla de som vill koda om en video från ett format till ett annat. Handbrake skapades ursprungligen för att läsa in video från DVD-skivor till en Mac, men har under sin tid i betastadiet utvecklats och fått ett stort antal nya funktioner. Efter tretton år meddelar nu utvecklaren att version 1.0 av Handbrake har släppts.

Den första "skarpa" versionen av Handbrake innehåller en ny uppsättning förvalda inställningar lämpliga för moderna enheter, så som Chromecast, Playstation 4 och fjärde generationens Apple TV. Bättre videokodning och filter utlovas också, samt stöd för ljudformat som FLAC och True HD. En lång lista på alla nya förbättringar finns på utvecklarens webbplats.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.