99mac räddar julen

Jultips: Hitta zen med 2048

Zooma ut från julstöket med det enkla men uppslukande mobilspelet 2048.

Mellan glöggen, lunchen, Kalle Anka och klapputdelningen finns det nästan alltid lite dötid under julen. Dagens jultips är ett mobilspel som lätt slukar en och som är perfekt att spela när du vill rymma in i ditt eget huvud för en stund. Oavsett om du inte orkar höra gnabbet om hur julklapparna ska delas ut eller du står på ett riktigt packat tåg på väg mot jobbet.

2048 handlar om något så enkelt som att para ihop siffror med varandra. Mobilspelet 2048 är pusselspel som finns till både IOS och Android och är gratis att ladda ner och spela. Grundprincipen är enkel; spelplanen består av ett rutnät på 16 rutor. Du flyttar blocken med siffror genom att svepa på skärmen. När två likadana siffror ligger bredvid varandra och du flyttar den ena rutan mot den andra adderas de med varandra och skapar en ny siffra, två plus två blir fyra, fyra plus fyra blir åtta och så vidare. Du vinner spelet genom att lyckas skapa ett block med siffran 2048 utan att lediga rutor tar slut.

2048 är ett förvånansvärt uppslukande spel och när jag först installerade det åkte jag konstant för långt i kollektivtrafiken och glömde alla möjliga saker för att jag inte kunde sluta spela.

Kommentarer
2 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.