99mac räddar julen

Jultips: Hitta zen med 2048

Zooma ut från julstöket med det enkla men uppslukande mobilspelet 2048.

Mellan glöggen, lunchen, Kalle Anka och klapputdelningen finns det nästan alltid lite dötid under julen. Dagens jultips är ett mobilspel som lätt slukar en och som är perfekt att spela när du vill rymma in i ditt eget huvud för en stund. Oavsett om du inte orkar höra gnabbet om hur julklapparna ska delas ut eller du står på ett riktigt packat tåg på väg mot jobbet.

2048 handlar om något så enkelt som att para ihop siffror med varandra. Mobilspelet 2048 är pusselspel som finns till både IOS och Android och är gratis att ladda ner och spela. Grundprincipen är enkel; spelplanen består av ett rutnät på 16 rutor. Du flyttar blocken med siffror genom att svepa på skärmen. När två likadana siffror ligger bredvid varandra och du flyttar den ena rutan mot den andra adderas de med varandra och skapar en ny siffra, två plus två blir fyra, fyra plus fyra blir åtta och så vidare. Du vinner spelet genom att lyckas skapa ett block med siffran 2048 utan att lediga rutor tar slut.

2048 är ett förvånansvärt uppslukande spel och när jag först installerade det åkte jag konstant för långt i kollektivtrafiken och glömde alla möjliga saker för att jag inte kunde sluta spela.

Kommentarer
2 svar

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!