99mac räddar julen

Jultips: Hitta zen med 2048

Zooma ut från julstöket med det enkla men uppslukande mobilspelet 2048.

Mellan glöggen, lunchen, Kalle Anka och klapputdelningen finns det nästan alltid lite dötid under julen. Dagens jultips är ett mobilspel som lätt slukar en och som är perfekt att spela när du vill rymma in i ditt eget huvud för en stund. Oavsett om du inte orkar höra gnabbet om hur julklapparna ska delas ut eller du står på ett riktigt packat tåg på väg mot jobbet.

2048 handlar om något så enkelt som att para ihop siffror med varandra. Mobilspelet 2048 är pusselspel som finns till både IOS och Android och är gratis att ladda ner och spela. Grundprincipen är enkel; spelplanen består av ett rutnät på 16 rutor. Du flyttar blocken med siffror genom att svepa på skärmen. När två likadana siffror ligger bredvid varandra och du flyttar den ena rutan mot den andra adderas de med varandra och skapar en ny siffra, två plus två blir fyra, fyra plus fyra blir åtta och så vidare. Du vinner spelet genom att lyckas skapa ett block med siffran 2048 utan att lediga rutor tar slut.

2048 är ett förvånansvärt uppslukande spel och när jag först installerade det åkte jag konstant för långt i kollektivtrafiken och glömde alla möjliga saker för att jag inte kunde sluta spela.

Kommentarer
2 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.