99mac räddar julen

Jultips: Hitta zen med 2048

Zooma ut från julstöket med det enkla men uppslukande mobilspelet 2048.

Mellan glöggen, lunchen, Kalle Anka och klapputdelningen finns det nästan alltid lite dötid under julen. Dagens jultips är ett mobilspel som lätt slukar en och som är perfekt att spela när du vill rymma in i ditt eget huvud för en stund. Oavsett om du inte orkar höra gnabbet om hur julklapparna ska delas ut eller du står på ett riktigt packat tåg på väg mot jobbet.

2048 handlar om något så enkelt som att para ihop siffror med varandra. Mobilspelet 2048 är pusselspel som finns till både IOS och Android och är gratis att ladda ner och spela. Grundprincipen är enkel; spelplanen består av ett rutnät på 16 rutor. Du flyttar blocken med siffror genom att svepa på skärmen. När två likadana siffror ligger bredvid varandra och du flyttar den ena rutan mot den andra adderas de med varandra och skapar en ny siffra, två plus två blir fyra, fyra plus fyra blir åtta och så vidare. Du vinner spelet genom att lyckas skapa ett block med siffran 2048 utan att lediga rutor tar slut.

2048 är ett förvånansvärt uppslukande spel och när jag först installerade det åkte jag konstant för långt i kollektivtrafiken och glömde alla möjliga saker för att jag inte kunde sluta spela.

Kommentarer
2 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.