Apple överklagar Europakommissionens dom

I veckan kommer Apple att skicka in sin officiella överklagan till EU-kommissionen för skattesmällen företaget fick i augusti.

Tidigare i somras beslutade #EU-kommissionen att Apple var skyldiga Irland 13 miljarder euro i retroaktiva skatter. Både Apple och Irlandska staten motsatte sig denna dom och menade att den var felaktig. I november skickade Irland in sin officiella överklagan till EU-kommissionen.

Nu är det Apples tur att lämna in sin överklagan. Enligt Reuters menar #Apple att EU-kommissionen har ignorerat både skatteexperter och bolagslagar och avsiktligen valt en metod för att maximera straffet. Apples chefsjurist Bruce Sewell menar att Europakommissionen har valt Apple för att det är ett företag i framkant som skapar massa publicitet och stora rubriker.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.