Apple överklagar Europakommissionens dom

I veckan kommer Apple att skicka in sin officiella överklagan till EU-kommissionen för skattesmällen företaget fick i augusti.

Tidigare i somras beslutade #EU-kommissionen att Apple var skyldiga Irland 13 miljarder euro i retroaktiva skatter. Både Apple och Irlandska staten motsatte sig denna dom och menade att den var felaktig. I november skickade Irland in sin officiella överklagan till EU-kommissionen.

Nu är det Apples tur att lämna in sin överklagan. Enligt Reuters menar #Apple att EU-kommissionen har ignorerat både skatteexperter och bolagslagar och avsiktligen valt en metod för att maximera straffet. Apples chefsjurist Bruce Sewell menar att Europakommissionen har valt Apple för att det är ett företag i framkant som skapar massa publicitet och stora rubriker.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.