Apple överklagar Europakommissionens dom

I veckan kommer Apple att skicka in sin officiella överklagan till EU-kommissionen för skattesmällen företaget fick i augusti.

Tidigare i somras beslutade #EU-kommissionen att Apple var skyldiga Irland 13 miljarder euro i retroaktiva skatter. Både Apple och Irlandska staten motsatte sig denna dom och menade att den var felaktig. I november skickade Irland in sin officiella överklagan till EU-kommissionen.

Nu är det Apples tur att lämna in sin överklagan. Enligt Reuters menar #Apple att EU-kommissionen har ignorerat både skatteexperter och bolagslagar och avsiktligen valt en metod för att maximera straffet. Apples chefsjurist Bruce Sewell menar att Europakommissionen har valt Apple för att det är ett företag i framkant som skapar massa publicitet och stora rubriker.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!