Apple överklagar Europakommissionens dom

I veckan kommer Apple att skicka in sin officiella överklagan till EU-kommissionen för skattesmällen företaget fick i augusti.

Tidigare i somras beslutade #EU-kommissionen att Apple var skyldiga Irland 13 miljarder euro i retroaktiva skatter. Både Apple och Irlandska staten motsatte sig denna dom och menade att den var felaktig. I november skickade Irland in sin officiella överklagan till EU-kommissionen.

Nu är det Apples tur att lämna in sin överklagan. Enligt Reuters menar #Apple att EU-kommissionen har ignorerat både skatteexperter och bolagslagar och avsiktligen valt en metod för att maximera straffet. Apples chefsjurist Bruce Sewell menar att Europakommissionen har valt Apple för att det är ett företag i framkant som skapar massa publicitet och stora rubriker.

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.