Apple överklagar Europakommissionens dom

I veckan kommer Apple att skicka in sin officiella överklagan till EU-kommissionen för skattesmällen företaget fick i augusti.

Tidigare i somras beslutade #EU-kommissionen att Apple var skyldiga Irland 13 miljarder euro i retroaktiva skatter. Både Apple och Irlandska staten motsatte sig denna dom och menade att den var felaktig. I november skickade Irland in sin officiella överklagan till EU-kommissionen.

Nu är det Apples tur att lämna in sin överklagan. Enligt Reuters menar #Apple att EU-kommissionen har ignorerat både skatteexperter och bolagslagar och avsiktligen valt en metod för att maximera straffet. Apples chefsjurist Bruce Sewell menar att Europakommissionen har valt Apple för att det är ett företag i framkant som skapar massa publicitet och stora rubriker.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.