Super Mario Run för Apple TV "inte uteslutet"

Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aime säger att IOS-spelet Super Mario Run inte kommer att dyka upp på den kommande konsolen Nintendo Switch, men en version för Apple TV kan inte uteslutas.

Den 15 december släpper #Nintendo spelet Super Mario Run för IOS-plattformen, något som marknadsförs kraftigt både av Nintendo och Apple. Spelet uppmärksammades exempelvis under Apples Iphone-event i september. Lanseringen är ovanlig då det är mycket ovanligt att Nintendo släpper spel till andra plattformar än sina egna, och särskilt Super Mario-spel som hör till bolagets mest ansedda.

Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aime har på sistone synts gästa talkshow-värden Jimmy Fallon där han gjort reklam för spelet, och nu har han också intervjuats av CNET. Där uppger han att Super Mario Run inte kommer att dyka upp till Nintendos kommande konsol Switch. Fils-Aime säger:

– Utvecklingen av Super Mario Run är annorlunda än den för Nintendo Switch. Med Switch kommer vi ha många olika kontrollmetoder, och flera sätt att interagera med spelet. Här styrs allt via tryckskärmen. Så det är en annan typ av utmaning att uteckla. Men i grund och botten försöker våra utvecklare att skapa innehåll som du inte kan få någon annanstans, som du inte kan uppleva någon annanstans.

Med det uttalandet som bakgrund framstår Super Mario Run onekligen som ett spel helt anpassat för tryckskärmen hos en surfplatta eller smart mobiltelefon. Reggie Fil-Aime vill dock inte utesluta att spelet kan komma att dyka upp på den närbesläktade Apple TV. Han säger dock att det inte finns några sådana planer i dagsläget men att "vi får se vad som händer" efter 15 december.

Nintendos egna konsol Switch släpps i mars nästa år. Nintendo själva har inte officiellt bekräftat att ett nytt Super Mario-spel kommer till den plattformen, men i en trailer för konsolen syns ett sådant som ser ut att vara en uppföljare till Mario-spel i 3D som tidigare släppts, så som Super Mario Galaxy och Super Mario 3D World.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.