Super Mario Run för Apple TV "inte uteslutet"

Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aime säger att IOS-spelet Super Mario Run inte kommer att dyka upp på den kommande konsolen Nintendo Switch, men en version för Apple TV kan inte uteslutas.

Den 15 december släpper #Nintendo spelet Super Mario Run för IOS-plattformen, något som marknadsförs kraftigt både av Nintendo och Apple. Spelet uppmärksammades exempelvis under Apples Iphone-event i september. Lanseringen är ovanlig då det är mycket ovanligt att Nintendo släpper spel till andra plattformar än sina egna, och särskilt Super Mario-spel som hör till bolagets mest ansedda.

Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aime har på sistone synts gästa talkshow-värden Jimmy Fallon där han gjort reklam för spelet, och nu har han också intervjuats av CNET. Där uppger han att Super Mario Run inte kommer att dyka upp till Nintendos kommande konsol Switch. Fils-Aime säger:

– Utvecklingen av Super Mario Run är annorlunda än den för Nintendo Switch. Med Switch kommer vi ha många olika kontrollmetoder, och flera sätt att interagera med spelet. Här styrs allt via tryckskärmen. Så det är en annan typ av utmaning att uteckla. Men i grund och botten försöker våra utvecklare att skapa innehåll som du inte kan få någon annanstans, som du inte kan uppleva någon annanstans.

Med det uttalandet som bakgrund framstår Super Mario Run onekligen som ett spel helt anpassat för tryckskärmen hos en surfplatta eller smart mobiltelefon. Reggie Fil-Aime vill dock inte utesluta att spelet kan komma att dyka upp på den närbesläktade Apple TV. Han säger dock att det inte finns några sådana planer i dagsläget men att "vi får se vad som händer" efter 15 december.

Nintendos egna konsol Switch släpps i mars nästa år. Nintendo själva har inte officiellt bekräftat att ett nytt Super Mario-spel kommer till den plattformen, men i en trailer för konsolen syns ett sådant som ser ut att vara en uppföljare till Mario-spel i 3D som tidigare släppts, så som Super Mario Galaxy och Super Mario 3D World.

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.