Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Jultips: Ha koll på allt med Wunderlist

Under julhelgen kan det lätt bli stressigt och det är mycket att göra, ett sätt att lugna ner hjärnan är att använda digitala att-göra-listor som stillar planeringsstressen.

Det kan vara rörigt under julen, att ha koll på vem som köpt vad, vad som finns kvar sedan förra året och se till så att familjen inte köper 10 liter julmust men alla glömmer vegoskinkan. För att se till att det inte blir så finns så klart en app som kan komma till undsättning. Jag upptäckte den här appen i samband med att jag var kapten för mitt roller derby-lag och jag och min medkapten skulle hitta ett sätt att kunna ha koll på vad den andra hade gjort och vad som behövdes göra, men appen funkar så klart exakt lika bra till att organisera julstöket med som att hantera ett lag.

Appen Wonderlist är en att-göra-lista-app som det går att ha flera parallella listor i och som går att dela med andra personer. Det går att ha gemensamma inköpslistor. Varje gång en punkt är klar hörs ett tillfredställande litet pingande och uppgiften förflyttas till ”slutförda uppgifter”. Listorna uppdateras automatiskt för alla som man har delat listan med vilket gör det väldigt lätt att hålla reda på vad som redan är gjort och vad som behöver göras. Det går även att stjärnmarkera prioriterade poster (exempelvis se till att köpa vegoskinkan!). Det är en fruktansvärt intuitiv och lättanvänd app som bokstavligen typ kan rädda liv, åtminstone en stressad persons hjärta under julkaoset. Det går att sätta påminnelser och slutdatum för saker på listan och den går att ha på de flesta enheter. Appen finns både till IOS och Android och är gratis att ladda ner och använda.

Namn
Wunderlist: Att göra-lista
Plattform
OS X, IOS, Android, Webb, Watch OS, Windows 7 & 8, Windows Mobile, Chrome OS,
Utvecklare
6 Wunderkinder GmbH
Version
3.4.5
Pris
Gratis
Krav
OS X 10.10 eller senare, 64-bitars processor
Språk
Svenska, albanska, arabiska, bulgariska, danska, engelska, franska, förenklad kinesiska, georgiska, grekiska, isländska, italienska, japanska, katalanska, koreanska, maltesiska, nederländska, norska bokmål, persiska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, slovenska, spanska, thailändska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ungerska, walesiska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.