Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google når 100 procent förnyelsebar energi nästa år

Google satsar stort på vindkraft, och meddelar att företaget kommer att använda hundra procent förnyelsebar energi från och med nästa år.

Sökjätten Google behöver mycket elektricitet för att driva sina många datacenter och andra anläggningar. Nu skriver företagets chef för infrastruktur Urs Hölzle att Google under nästa år kommer att nå sitt mål att hundra procent av elbehovet kommer från förnyelsebara energikällor.

Enligt Hölzle har #Google satsat dels på att göra sina datacenter mer energieffektiva, men framförallt har företaget köpt upp förnyelsebar energi från vindkraftsanläggningar. Urs Hölzle skriver:

– Idag är vi världens största företagsuppköpare av förnyelsebar energi, med kontrakt som omfattar 2,6 gigawatt (2 600 megawatt) av vind- och solenergi. Det är mer än många stora anläggningar tillsammans, och mer än dubbelt så mycket än de 1,21 gigawatt som krävdes för att sända Marty McFly tillbaka till framtiden.

Vidare skriver Hölzle att kostnaden för vind- och solenergi har sjunkit med 60 respektive 80 procent över de senaste sex åren. Det innebär att förnyelsebar energiproduktion snabbt blir ett av de billigaste alternativen för företag.

Under 2017 räknar alltså Google med att köpa grön elektricitet som matchar årsförbrukningen. Enligt Hölzle kommer dock satsningen att fortsätta, och Google kommer att investera ännu mer i olika förnyelsebara energiprojekt, även andra typer än vind som i dagsläget står för huvuddelen av Googles elproduktion. Hözle skriver:

– Vårt slutgiltiga mål är att skapa en värld där alla – inte bara Google – har tillgång till ren energi.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.