Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook "Apple Watch säljer bra"

Enligt en rapport har försäljningen av Apple Watch rasat med 71 procent jämfört med föregående år, men Apples vd Tim Cook menar att försäljningen går bra.

I oktober skrev 99mac om en rapport från IDC där det framgick att försäljningen av den smarta klockan #Apple Watch sjunkit ordentligt under årets tredje kvartal. Då rapporterades försäljningen ha sjunkit med 71,6 procent jämfört med samma period år 2015.

Igår presenterade IDC en ny rapport för samma kvartal, som denna gång omfattar hela kategorin kroppsburna enheter, alltså även enklare träningsarmband. Även här syns Apples försäljningsras tydligt med 71 procent, och Apple Watch uppges ha en marknadsandel på bara 3,9 procent jämfört med tredje kvartalet 2015 där Apples klocka hade 17,5 procent av marknaden. Under det tredje kvartalet 2016 sålde Apple 1,1 miljoner klockor enligt IDC:s beräkningar.

Det som växer i kategorin är just träningsarmband, som också generellt är billigare än de mer funktionsfyllda smarta klockorna. Fitbit framstår som ledaren med en marknadsandel på 23 procent för kvartalet. Fitbit har sålt 5,3 miljoner enheter under perioden som innefattar juli, augusti och september 2016 jämfört med 4,8 miljoner samma period året innan.

"Bästa veckan för Apple Watch"

Siffrorna gäller som sagt årets tredje kvartal, och Apples vd Tim Cook uttrycker optimism gällande företagets smarta klocka under det nuvarande kvartalet. I ett svar på ett email från nyhetsorganet Reuters skriver Cook att försäljningen av Apple Watch slog rekord under julhandelns första vecka. Han skriver:

– Vår data visar att Apple Watch går utmärkt, och ser ut att bli en av de mest popoulära julklapparna i år. [..] Faktum är att under julhandelns första vecka sålde vi mer Apple Watch än någonsin tidigare i produktens historia. Som vi trott så är vi på väg mot det bästa kvartalet någonsin för Apple Watch.

Cooks uppgifter tycks gå stick i stäv med rapporten från IDC. Det ska dock understrykas att det handlar om två separata kvartal, och december-kvartalet är som regel årets bästa för de flesta produkter, och kanske särskilt Apple Watch som är att betrakta som ett tillbehör till Iphone.

Därtill släpptes den uppdaterade #Apple Watch Series 2 först i slutet av förra kvartalet, och att försäljningen därefter ökat är att vänta. Även lanseringen av det nya operativsystemet #Watch OS 3 åtgärdade många av de klagomål på produkten som tidigare framförts, och även detta kan ha bidragit till en ökad försäljning under nuvarande kvartal. Dock har Apple ännu inte presenterat några detaljerade försäljningssiffror för sin smarta klocka, och det återstår att se om de gör det vid nästa kvartalsrapport.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.