Lenovo Moto ger upp smarta klockor

Tillverkaren Lenovo Moto släppte ingen ny smart klocka under 2016, och har heller ingen planerad inför nästa år.

Lenovo Moto har bekräftat att de inte har någon ny smart klocka på gång i samband med den nya versionen av Googles operativsystem Android Wear 2.0 som planeras inför nästa år, rapporterar The Verge. Lenovo har heller inte släppt någon ny smart klocka detta år. Av uttlanden från företaget att döma verkar därmed #Lenovo dra sig ur marknaden för smarta klockor.

Enligt Shakil Barkat som är utvecklingschef på Moto ser inte företaget ett tillräckligt drag i marknaden för att släppa en ny produkt för tillfället. Som 99mac tidigare rapporterat rasade Lenovos försäljning av smarta klockor med 73,3 procent under 2016 års tredje kvartal.

Den befintliga klockan Moto 360 som släpptes 2015 väntas dock få en uppdatering som ger tillgång till Android Wear 2.0, men däremot inte 2014 års modell. Enligt Barkat är det dock möjligt att Lenovo Moto återvänder till smarta klockor i framtiden. Han säger:

– Vi tror att vristen fortfarande har ett värde och det kommer en punkt när de [kategorin smarta klockor] kan erbjuda värde till kunderna mer än de gör idag.

Skriven av Jakob Nilsson

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.