Lenovo Moto ger upp smarta klockor

Tillverkaren Lenovo Moto släppte ingen ny smart klocka under 2016, och har heller ingen planerad inför nästa år.

Lenovo Moto har bekräftat att de inte har någon ny smart klocka på gång i samband med den nya versionen av Googles operativsystem Android Wear 2.0 som planeras inför nästa år, rapporterar The Verge. Lenovo har heller inte släppt någon ny smart klocka detta år. Av uttlanden från företaget att döma verkar därmed #Lenovo dra sig ur marknaden för smarta klockor.

Enligt Shakil Barkat som är utvecklingschef på Moto ser inte företaget ett tillräckligt drag i marknaden för att släppa en ny produkt för tillfället. Som 99mac tidigare rapporterat rasade Lenovos försäljning av smarta klockor med 73,3 procent under 2016 års tredje kvartal.

Den befintliga klockan Moto 360 som släpptes 2015 väntas dock få en uppdatering som ger tillgång till Android Wear 2.0, men däremot inte 2014 års modell. Enligt Barkat är det dock möjligt att Lenovo Moto återvänder till smarta klockor i framtiden. Han säger:

– Vi tror att vristen fortfarande har ett värde och det kommer en punkt när de [kategorin smarta klockor] kan erbjuda värde till kunderna mer än de gör idag.

Skriven av Jakob Nilsson

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!