Lenovo Moto ger upp smarta klockor

Tillverkaren Lenovo Moto släppte ingen ny smart klocka under 2016, och har heller ingen planerad inför nästa år.

Lenovo Moto har bekräftat att de inte har någon ny smart klocka på gång i samband med den nya versionen av Googles operativsystem Android Wear 2.0 som planeras inför nästa år, rapporterar The Verge. Lenovo har heller inte släppt någon ny smart klocka detta år. Av uttlanden från företaget att döma verkar därmed #Lenovo dra sig ur marknaden för smarta klockor.

Enligt Shakil Barkat som är utvecklingschef på Moto ser inte företaget ett tillräckligt drag i marknaden för att släppa en ny produkt för tillfället. Som 99mac tidigare rapporterat rasade Lenovos försäljning av smarta klockor med 73,3 procent under 2016 års tredje kvartal.

Den befintliga klockan Moto 360 som släpptes 2015 väntas dock få en uppdatering som ger tillgång till Android Wear 2.0, men däremot inte 2014 års modell. Enligt Barkat är det dock möjligt att Lenovo Moto återvänder till smarta klockor i framtiden. Han säger:

– Vi tror att vristen fortfarande har ett värde och det kommer en punkt när de [kategorin smarta klockor] kan erbjuda värde till kunderna mer än de gör idag.

Skriven av Jakob Nilsson

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.