Lenovo Moto ger upp smarta klockor

Tillverkaren Lenovo Moto släppte ingen ny smart klocka under 2016, och har heller ingen planerad inför nästa år.

Lenovo Moto har bekräftat att de inte har någon ny smart klocka på gång i samband med den nya versionen av Googles operativsystem Android Wear 2.0 som planeras inför nästa år, rapporterar The Verge. Lenovo har heller inte släppt någon ny smart klocka detta år. Av uttlanden från företaget att döma verkar därmed #Lenovo dra sig ur marknaden för smarta klockor.

Enligt Shakil Barkat som är utvecklingschef på Moto ser inte företaget ett tillräckligt drag i marknaden för att släppa en ny produkt för tillfället. Som 99mac tidigare rapporterat rasade Lenovos försäljning av smarta klockor med 73,3 procent under 2016 års tredje kvartal.

Den befintliga klockan Moto 360 som släpptes 2015 väntas dock få en uppdatering som ger tillgång till Android Wear 2.0, men däremot inte 2014 års modell. Enligt Barkat är det dock möjligt att Lenovo Moto återvänder till smarta klockor i framtiden. Han säger:

– Vi tror att vristen fortfarande har ett värde och det kommer en punkt när de [kategorin smarta klockor] kan erbjuda värde till kunderna mer än de gör idag.

Skriven av Jakob Nilsson

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.