Apple bekräftar arbete på "framtidens transportmedel"

Apple skriver i ett brev till en amerikansk myndighet att företaget satsar på framtiden för transporter genom maskininlärning och automatisering.

Det har under en längre tid cirkulerat rykten och uppgifter om att #Apple arbetar på någon typ av fordon under namnet projekt #Titan. Företaget själva har dock varit karakteristiskt tystlåtna om projektet och vad det går ut på, men nu bekräftar dock Apple för första gången att de investerar i "framtidens transportmedel" och automatiska styrsystem. Detta rapporterar Venturebeat.

Detta sker i ett brev till den amerikanska myndigheten NHTSA (U.S. National Highway Traffic Safety Administration), där Apple uppmanar myndigheten att inte begränsa möjligheten för företag att testa självkörande fordon på amerikanska vägar. I brevet skriver Apple-chefen Steve Kenner att Apple använder maskininlärning inom en rad områden, bland annat transportteknologi. Kenner skriver:

– Vi har givit kommentarer till NHTSA eftersom Apple investerar kraftigt i maskininlärning och automatiska system. Det finns många potentiella användingsområden för dessa teknologier, inklusive framtiden för transporter, så vi vill arbeta med NHTSA för att hjälpa till att definiera den bästa tillämpningen för industrin.

Apples brev till myndigheten innehåller inga specifika detaljer om vad Apple arbetar på, men bekräftar ändå att företaget utvecklar teknik inom området. Apples bilprojekt har det senaste året enligt ett flertal rykten lidit av problem. I oktober rapporterades att Apple lagt planerna på att bygga en bil på is, och istället skulle fokusera på att utveckla en plattform som andra aktörer kan använda.

Kommentarer
2 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.