Apple bekräftar arbete på "framtidens transportmedel"

Apple skriver i ett brev till en amerikansk myndighet att företaget satsar på framtiden för transporter genom maskininlärning och automatisering.

Det har under en längre tid cirkulerat rykten och uppgifter om att #Apple arbetar på någon typ av fordon under namnet projekt #Titan. Företaget själva har dock varit karakteristiskt tystlåtna om projektet och vad det går ut på, men nu bekräftar dock Apple för första gången att de investerar i "framtidens transportmedel" och automatiska styrsystem. Detta rapporterar Venturebeat.

Detta sker i ett brev till den amerikanska myndigheten NHTSA (U.S. National Highway Traffic Safety Administration), där Apple uppmanar myndigheten att inte begränsa möjligheten för företag att testa självkörande fordon på amerikanska vägar. I brevet skriver Apple-chefen Steve Kenner att Apple använder maskininlärning inom en rad områden, bland annat transportteknologi. Kenner skriver:

– Vi har givit kommentarer till NHTSA eftersom Apple investerar kraftigt i maskininlärning och automatiska system. Det finns många potentiella användingsområden för dessa teknologier, inklusive framtiden för transporter, så vi vill arbeta med NHTSA för att hjälpa till att definiera den bästa tillämpningen för industrin.

Apples brev till myndigheten innehåller inga specifika detaljer om vad Apple arbetar på, men bekräftar ändå att företaget utvecklar teknik inom området. Apples bilprojekt har det senaste året enligt ett flertal rykten lidit av problem. I oktober rapporterades att Apple lagt planerna på att bygga en bil på is, och istället skulle fokusera på att utveckla en plattform som andra aktörer kan använda.

Kommentarer
2 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.