Apple bekräftar arbete på "framtidens transportmedel"

Apple skriver i ett brev till en amerikansk myndighet att företaget satsar på framtiden för transporter genom maskininlärning och automatisering.

Det har under en längre tid cirkulerat rykten och uppgifter om att #Apple arbetar på någon typ av fordon under namnet projekt #Titan. Företaget själva har dock varit karakteristiskt tystlåtna om projektet och vad det går ut på, men nu bekräftar dock Apple för första gången att de investerar i "framtidens transportmedel" och automatiska styrsystem. Detta rapporterar Venturebeat.

Detta sker i ett brev till den amerikanska myndigheten NHTSA (U.S. National Highway Traffic Safety Administration), där Apple uppmanar myndigheten att inte begränsa möjligheten för företag att testa självkörande fordon på amerikanska vägar. I brevet skriver Apple-chefen Steve Kenner att Apple använder maskininlärning inom en rad områden, bland annat transportteknologi. Kenner skriver:

– Vi har givit kommentarer till NHTSA eftersom Apple investerar kraftigt i maskininlärning och automatiska system. Det finns många potentiella användingsområden för dessa teknologier, inklusive framtiden för transporter, så vi vill arbeta med NHTSA för att hjälpa till att definiera den bästa tillämpningen för industrin.

Apples brev till myndigheten innehåller inga specifika detaljer om vad Apple arbetar på, men bekräftar ändå att företaget utvecklar teknik inom området. Apples bilprojekt har det senaste året enligt ett flertal rykten lidit av problem. I oktober rapporterades att Apple lagt planerna på att bygga en bil på is, och istället skulle fokusera på att utveckla en plattform som andra aktörer kan använda.

Kommentarer
2 svar

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.