Apple bekräftar arbete på "framtidens transportmedel"

Apple skriver i ett brev till en amerikansk myndighet att företaget satsar på framtiden för transporter genom maskininlärning och automatisering.

Det har under en längre tid cirkulerat rykten och uppgifter om att #Apple arbetar på någon typ av fordon under namnet projekt #Titan. Företaget själva har dock varit karakteristiskt tystlåtna om projektet och vad det går ut på, men nu bekräftar dock Apple för första gången att de investerar i "framtidens transportmedel" och automatiska styrsystem. Detta rapporterar Venturebeat.

Detta sker i ett brev till den amerikanska myndigheten NHTSA (U.S. National Highway Traffic Safety Administration), där Apple uppmanar myndigheten att inte begränsa möjligheten för företag att testa självkörande fordon på amerikanska vägar. I brevet skriver Apple-chefen Steve Kenner att Apple använder maskininlärning inom en rad områden, bland annat transportteknologi. Kenner skriver:

– Vi har givit kommentarer till NHTSA eftersom Apple investerar kraftigt i maskininlärning och automatiska system. Det finns många potentiella användingsområden för dessa teknologier, inklusive framtiden för transporter, så vi vill arbeta med NHTSA för att hjälpa till att definiera den bästa tillämpningen för industrin.

Apples brev till myndigheten innehåller inga specifika detaljer om vad Apple arbetar på, men bekräftar ändå att företaget utvecklar teknik inom området. Apples bilprojekt har det senaste året enligt ett flertal rykten lidit av problem. I oktober rapporterades att Apple lagt planerna på att bygga en bil på is, och istället skulle fokusera på att utveckla en plattform som andra aktörer kan använda.

Kommentarer
2 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.