Apple bekräftar arbete på "framtidens transportmedel"

Apple skriver i ett brev till en amerikansk myndighet att företaget satsar på framtiden för transporter genom maskininlärning och automatisering.

Det har under en längre tid cirkulerat rykten och uppgifter om att #Apple arbetar på någon typ av fordon under namnet projekt #Titan. Företaget själva har dock varit karakteristiskt tystlåtna om projektet och vad det går ut på, men nu bekräftar dock Apple för första gången att de investerar i "framtidens transportmedel" och automatiska styrsystem. Detta rapporterar Venturebeat.

Detta sker i ett brev till den amerikanska myndigheten NHTSA (U.S. National Highway Traffic Safety Administration), där Apple uppmanar myndigheten att inte begränsa möjligheten för företag att testa självkörande fordon på amerikanska vägar. I brevet skriver Apple-chefen Steve Kenner att Apple använder maskininlärning inom en rad områden, bland annat transportteknologi. Kenner skriver:

– Vi har givit kommentarer till NHTSA eftersom Apple investerar kraftigt i maskininlärning och automatiska system. Det finns många potentiella användingsområden för dessa teknologier, inklusive framtiden för transporter, så vi vill arbeta med NHTSA för att hjälpa till att definiera den bästa tillämpningen för industrin.

Apples brev till myndigheten innehåller inga specifika detaljer om vad Apple arbetar på, men bekräftar ändå att företaget utvecklar teknik inom området. Apples bilprojekt har det senaste året enligt ett flertal rykten lidit av problem. I oktober rapporterades att Apple lagt planerna på att bygga en bil på is, och istället skulle fokusera på att utveckla en plattform som andra aktörer kan använda.

Kommentarer
2 svar

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!