99mac räddar julen

99mac räddar julmusiken

Sköna toner hör julen till, och 99-redaktionen bjuder på två finfina spellistor med den allra mest juliga musiken.

Jul och musik hör ihop ungefär som glögg och pepparkakor. För att rädda julen har därför redaktörerna Jakob Nilsson och Amanda Reventlid satt sig ner och pyntat ihop varsin riktigt barrdoftande spellista på två olika musiktjänster (Apple Music och Spotify). Bara att ladda hem till mobilen, strömma upp från högtalaren i vardagsrummet, eller njuta av i bilen.

Amandas spellista på Spotify

Den här spellistan är lite grann för alla som älskar julen men kanske inte det stora och flådiga med den. Till stor del är det en hyllning till det finstämda men skeva och skavda. De flesta låtarna är low key och rösterna har ibland kanske mer känsla än stort röstomfång. Det är helt enkelt indiepopparen i mig som har fått leva ut rätt ordentligt. Men eftersom att min musiksmak precis som hela jag är rätt rörig hittas plötsligt Wham! eller countrylikande toner in i listan och rör om.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Jakobs spellista på Apple Music

Jag är vanligtvis en sucker för traditionell julmusik. Alltså när Bing Crosby sjunger White Christmas eller en flådig kör tar i för drottningen och hemlandet från Royal Albert Hall. Det ska vara lite pampigt, och visst följde det med några klassiker i den här listan. Men framförallt plockade jag lite favoriter från mer modern tid – varje popartist med självaktning ska ju göra minst en jullåt, och helst sjunga in en hel skiva. Det blir lätt överdrivet, men ibland blir det riktigt bra. Passar också på att hedra årets nobelpristagare Dylan med hans julkaramell från 2009, en liten påminnelse att han inte alltid är en surgubbe.

Så, en lite mix av gammalt och nytt, högt och lågt. Från mig till er alla - glad andra december!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
1 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.