99mac räddar julen

99mac räddar julmusiken

Sköna toner hör julen till, och 99-redaktionen bjuder på två finfina spellistor med den allra mest juliga musiken.

Jul och musik hör ihop ungefär som glögg och pepparkakor. För att rädda julen har därför redaktörerna Jakob Nilsson och Amanda Reventlid satt sig ner och pyntat ihop varsin riktigt barrdoftande spellista på två olika musiktjänster (Apple Music och Spotify). Bara att ladda hem till mobilen, strömma upp från högtalaren i vardagsrummet, eller njuta av i bilen.

Amandas spellista på Spotify

Den här spellistan är lite grann för alla som älskar julen men kanske inte det stora och flådiga med den. Till stor del är det en hyllning till det finstämda men skeva och skavda. De flesta låtarna är low key och rösterna har ibland kanske mer känsla än stort röstomfång. Det är helt enkelt indiepopparen i mig som har fått leva ut rätt ordentligt. Men eftersom att min musiksmak precis som hela jag är rätt rörig hittas plötsligt Wham! eller countrylikande toner in i listan och rör om.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Jakobs spellista på Apple Music

Jag är vanligtvis en sucker för traditionell julmusik. Alltså när Bing Crosby sjunger White Christmas eller en flådig kör tar i för drottningen och hemlandet från Royal Albert Hall. Det ska vara lite pampigt, och visst följde det med några klassiker i den här listan. Men framförallt plockade jag lite favoriter från mer modern tid – varje popartist med självaktning ska ju göra minst en jullåt, och helst sjunga in en hel skiva. Det blir lätt överdrivet, men ibland blir det riktigt bra. Passar också på att hedra årets nobelpristagare Dylan med hans julkaramell från 2009, en liten påminnelse att han inte alltid är en surgubbe.

Så, en lite mix av gammalt och nytt, högt och lågt. Från mig till er alla - glad andra december!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
1 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.