Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lär dig koda gratis hos Apple

För att stötta initiativet Hour of Code erbjuder Apple mellan 5 och 11 december kostnadsfria workshops i programmering.

Hour of Code är en global rörelse med initiativ i över 180 länder. Hour of Code är till för att avdramatisera programmering, och är en timmes introduktion till datavetenskap. Projektet genomförs varje år under Computer Sience Education Week som detta ätet hålls just mellan 5 till 11 december.

I Sverige finns det 335 evenemang som är kopplade till #Hour of Code och #Apple står för ett av dem. Företaget erbjuder nämligen en timmes gratis workshops under perioden 5 till 11 december. Workshopen är avsedd för barn och föräldrar som är bekanta med Ipad men som kanske inte kodat förut. Du kan ta dig till någon av Apple svenska butiker i Helsingborg, Malmö eller Täby Centrum utanför Stockholm för att medverka i en workshop.

Om du inte kan tag dig till en Applebutik kan du hålla din egen workshop med hjälp av gratisresurser från code.org. Du kan även lära dig Apples eget språk Swift genom appen Swift Playgrounds som 99mac tidigare testat.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.