Studentpris på Apple Music även för svenskar

I maj infördes studentpris på musiktjänsten Apple Music, och nu gäller det även svenska studenter som får tjänsten för 49 kronor i månaden.

Tidigare i år införde #Apple rabatterat pris på sin strömmande musiktjänst Apple Music för studenter som läser vid högskola eller universitet. Dessa kan prenumerera på tjänsten för halva priset.

Nu har studentpriserna även kommit till fler länder, bland annat Sverige. Det betyder att svenskar som studerar på universitet eller högskola nu kan prenumerera på #Apple Music för 49 kronor i månaden. Epost-adresser kopplade till läroverken ska kännas igen automatiskt, men annars går det att bekräfta att att användaren är student via webbplatsen Unidays.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!