Studentpris på Apple Music även för svenskar

I maj infördes studentpris på musiktjänsten Apple Music, och nu gäller det även svenska studenter som får tjänsten för 49 kronor i månaden.

Tidigare i år införde #Apple rabatterat pris på sin strömmande musiktjänst Apple Music för studenter som läser vid högskola eller universitet. Dessa kan prenumerera på tjänsten för halva priset.

Nu har studentpriserna även kommit till fler länder, bland annat Sverige. Det betyder att svenskar som studerar på universitet eller högskola nu kan prenumerera på #Apple Music för 49 kronor i månaden. Epost-adresser kopplade till läroverken ska kännas igen automatiskt, men annars går det att bekräfta att att användaren är student via webbplatsen Unidays.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.