Rykte: Iphone får välvd skärm 2017

Nästa års Iphone får inte bara OLED-skärm, utan den kommer dessutom vara välvd enligt nya rykten.

I mars rapporterade 99mac rykten om att Apple arbetar på en ny Iphone-modell med en OLED-bildskärm på 5,8 tum som dessutom kommer att vara välvd precis som Samsungs Galaxy S7 Edge. Nu rapporterar Wall Street Journal nya rykten som säger att Apple efterfrågar tunnare och böjbara OLED-skärmar från sina leverantörer.

Enligt rapporten är det dock inte säkert att Apple verkligen släpper en #Iphone med välvd skärm. Bolaget uppges ha mer än tio olika prototyper som övervägs. Nästa år är dock tio-årsjubileum för lanseringen av den första Iphone-modellen, så förväntan är stor på Apple att genomföra en större förändring. Inte minst gäller detta formgivningen, efter att en likartad design använts tre år i rad för Iphone 6, Iphone 6S och Iphone 7.

99mac:s redaktör Andreas Eklöv var dock inte särskilt förtjust i den välvda bildskärmen på Samsung Galaxy S7. Frågan är om Apple kan hitta på ett lockande användningsområde för det välvda skärmutrymmet, om en sådan Iphone blir verklighet.

Skriven av Jakob Nilsson

En modern version av mobilklassikern Nokia 3310 erbjuder fin batteritid till ett förmånligt pris, och fyra färger. Dessutom kommer tre nya smarta mobiler under namnet Nokia.

I väntan på företagets emotsedda telefonlansering fokuserar Samsung istället på att uppdatera utbudet av surfplattor.

LG blir först ut under MWC 2017 med att visa upp en flaggskeppstelefon där majoriteten av telefonens framsida utgörs av skärmen.

Veckans avsnitt avhandlar hörlurarna Beats X, Mobile World Congress, rykten om nya Ipad-modeller samt ögonskanning.

Varje fredag brukar 99mac tipsa om något roligt från världens största videoarkiv Youtube. Idag uppmärksammar vi självklart Steve Jobs som skulle ha fyllt 62 år idag.

Version 10.2.1 av IOS minskar risken för att Iphone 6 och 6S ska stänga av sig plötsligt enligt Apple.