Rykte: Iphone får välvd skärm 2017

Nästa års Iphone får inte bara OLED-skärm, utan den kommer dessutom vara välvd enligt nya rykten.

I mars rapporterade 99mac rykten om att Apple arbetar på en ny Iphone-modell med en OLED-bildskärm på 5,8 tum som dessutom kommer att vara välvd precis som Samsungs Galaxy S7 Edge. Nu rapporterar Wall Street Journal nya rykten som säger att Apple efterfrågar tunnare och böjbara OLED-skärmar från sina leverantörer.

Enligt rapporten är det dock inte säkert att Apple verkligen släpper en #Iphone med välvd skärm. Bolaget uppges ha mer än tio olika prototyper som övervägs. Nästa år är dock tio-årsjubileum för lanseringen av den första Iphone-modellen, så förväntan är stor på Apple att genomföra en större förändring. Inte minst gäller detta formgivningen, efter att en likartad design använts tre år i rad för Iphone 6, Iphone 6S och Iphone 7.

99mac:s redaktör Andreas Eklöv var dock inte särskilt förtjust i den välvda bildskärmen på Samsung Galaxy S7. Frågan är om Apple kan hitta på ett lockande användningsområde för det välvda skärmutrymmet, om en sådan Iphone blir verklighet.

Skriven av Jakob Nilsson

I det senaste avsnittet dyker våra fulkulturister ned i sina skivsamlingar, och pratar om den nördiga musiken, och nördiga musiker.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.