Rykte: Iphone får välvd skärm 2017

Nästa års Iphone får inte bara OLED-skärm, utan den kommer dessutom vara välvd enligt nya rykten.

I mars rapporterade 99mac rykten om att Apple arbetar på en ny Iphone-modell med en OLED-bildskärm på 5,8 tum som dessutom kommer att vara välvd precis som Samsungs Galaxy S7 Edge. Nu rapporterar Wall Street Journal nya rykten som säger att Apple efterfrågar tunnare och böjbara OLED-skärmar från sina leverantörer.

Enligt rapporten är det dock inte säkert att Apple verkligen släpper en #Iphone med välvd skärm. Bolaget uppges ha mer än tio olika prototyper som övervägs. Nästa år är dock tio-årsjubileum för lanseringen av den första Iphone-modellen, så förväntan är stor på Apple att genomföra en större förändring. Inte minst gäller detta formgivningen, efter att en likartad design använts tre år i rad för Iphone 6, Iphone 6S och Iphone 7.

99mac:s redaktör Andreas Eklöv var dock inte särskilt förtjust i den välvda bildskärmen på Samsung Galaxy S7. Frågan är om Apple kan hitta på ett lockande användningsområde för det välvda skärmutrymmet, om en sådan Iphone blir verklighet.

Skriven av Jakob Nilsson

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.