Rykte: Iphone får välvd skärm 2017

Nästa års Iphone får inte bara OLED-skärm, utan den kommer dessutom vara välvd enligt nya rykten.

I mars rapporterade 99mac rykten om att Apple arbetar på en ny Iphone-modell med en OLED-bildskärm på 5,8 tum som dessutom kommer att vara välvd precis som Samsungs Galaxy S7 Edge. Nu rapporterar Wall Street Journal nya rykten som säger att Apple efterfrågar tunnare och böjbara OLED-skärmar från sina leverantörer.

Enligt rapporten är det dock inte säkert att Apple verkligen släpper en #Iphone med välvd skärm. Bolaget uppges ha mer än tio olika prototyper som övervägs. Nästa år är dock tio-årsjubileum för lanseringen av den första Iphone-modellen, så förväntan är stor på Apple att genomföra en större förändring. Inte minst gäller detta formgivningen, efter att en likartad design använts tre år i rad för Iphone 6, Iphone 6S och Iphone 7.

99mac:s redaktör Andreas Eklöv var dock inte särskilt förtjust i den välvda bildskärmen på Samsung Galaxy S7. Frågan är om Apple kan hitta på ett lockande användningsområde för det välvda skärmutrymmet, om en sådan Iphone blir verklighet.

Skriven av Jakob Nilsson

Samsung följer upp den populära smartklockan Gear S2 där den större storleken och nya sensorer är de stora försäljningsargumenten.

Den nya appen TV i betaversionen av IOS 10.2 spelar inte egenrippade filmer och TV-program, men det kan handla om en bugg.

Facebooks kärleksaffär med sponsrade livevideor ser ut att ha varit kortvarig, och nu uppges fokus istället flyttas till förproducerat videomaterial.

Enligt Verizon använder tusentals personer fortfarande Note 7, och nu stoppar operatören samtal med den osäkra telefonen.

Komikern Jerry Seinfeld flyttar sin populära intervjuserie Comedians in Cars Getting Coffee till Netflix, och spelar dessutom in två exklusiva ståupp-shower.

Folkbildningen fortsätter, när podden Fulkultur pratar och tipsar om tecknade serier i vitt skilda genrer och ämnen.